Πυρκαγιών συνέχεια: Στις φλόγες Γράμμος, Κορινθία και Μεσσηνία

Για ακόμα μια ημέρα καίγονται αγροτοδασικές εκτάσεις σε ολόκληρη τη χώρα και ο φόβος για μια μη αναστρέψιμη καταστροφή είναι πλέον ορατός.

5937248

Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, οι προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες στις 21.40, σε δύσβατο δασικό σημείο στην περιοχή Τριλόφου στο Γράμμο, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στο σημείο επιχειρούν τρία οχήματα με 16 άνδρες, ενώ από το πρωί συμμετέχει με ρίψεις νερού από αέρος και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Από τη φωτιά δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο η δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων κοντά στις εστίες της πυρκαγιάς, λόγω του δύσβατου της περιοχής, δυσχεραίνει το έργο της δασοπυρόσβεσης.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαψός Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει εκδηλωθεί μακριά από το οικιστικό κομμάτι.

Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Γλυκορρίζι, του δήμου Τριφυλίας, στην Μεσσηνία.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, προκειμένου να ελέγξουν τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ πάνω από το πύρινο μέτωπο πραγματοποίησαν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί μέχρι τώρα κάποια κατοικημένη περιοχή, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό.

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…