Δύσκολη ήταν η νύχτα στο νησί της Θάσου, όπου το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασε πυρκαγιά στην παραθαλάσσια περιοχή Γλυκάδι.
Η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ και εκτιμάται ότι ξεκίνησε από μία καντίνα, ένα μέρος της οποίας καταστράφηκε από την πυρκαγιά. Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα, με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, και δόθηκε ολονύχτια μάχη από πυροσβέστες και εθελοντές για να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο. Παράλληλα, το μεγαλύτερο μέρος του νησιού έμεινε χωρίς ρεύμα λόγω της πυρκαγιάς, με τα περισσότερα προβλήματα ηλεκτροδότησης να έχουν πλέον αποκατασταθεί.
Μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος Θάσου ανέφερε ότι αυτήν την ώρα η φωτιά είναι σε ύφεση.
Φωτιές σε Κιλκίς και Φάρσαλα
Αυτήν την ώρα την Πυροσβεστική Υπηρεσία φαίνεται ότι απασχολεί περισσότερο μία από τις τρεις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τη νύχτα στο Κιλκίς, η οποία ξέσπασε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα κοντά στην Αξιούπολη και καίει γεωργικές εκτάσεις. Νωρίτερα ήχησε το 112 για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Μουριές και Καβαλάρι.
Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και στο βουνό Κασιδιάρης, στην περιοχή Κοκκινώ των Φαρσάλων, κινητοποιώντας άμεσα τις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής. Στις 11 το βράδυ ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς Δενδροχώρι και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.
Διαβάστε επίσης:
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια