Πυρκαγιά στο Euroferry Olympia: Πληροφορίες για 11 αγνοούμενους

Κατά την πρώτη καταμέτρηση των επιβατών διαπιστώθηκε ότι κάποιοι λείπουν - Η επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού

NewsRoom 18/02/2022 | 09:53

Αγωνία επικρατεί αυτήν την ώρα για τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου ανοικτά της Ηγουμενίτσας, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 11 αγνοούμενους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, κατά την πρώτη καταμέτρηση των επιβατών διαπιστώθηκε ότι κάποιοι λείπουν. Ειδικότερα, από τα 288 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, αναζητούνται οι 11. Το Λιμενικό αναφέρει ότι οι επιβαίνοντες ήταν 290.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ένας επιβατης του πλοίου είχε εκφράσει φόβους ότι θα υπάρξουν θύματα από την πυρκαγιά. "Εμάς μας ξύπνησαν γύρω στις 4:30. Η φωτιά ήρθε από τα γκαράζ, απ' ό,τι είδαμε. Επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Πιστεύω ότι δεν έχουν σωθεί όλοι, γιατί ήταν κάποιοι που κοιμόντουσαν στα αυτοκίνητα, στο γκαράζ", ανέφερε στο Mega ο κ. Νάσος, την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο για να επιβιβαστεί σε ιταλικό πλοίο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του λιμενικού σώματος για το συμβάν, η πυρκαγιά εκδηλώηκε τα ξημερώματα στο κατάστρωμα Νο3 του πλοίου Euroferry Olympia, σημαίας Ιταλίας, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων του πλοίου βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η πλήρης καταγραφή και ταυτοποίηση των επιβαινόντων στο πλοίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα.