Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Ρόδο κοντά στον οικισμό Ασκληπιείο, με τους ανέμους να ενισχύονται δυσκολεύοντας το έργο της κατάσβεσης. Υπήρξε έντονη αναζωπύρωση στον Ασκληπιείο με νότια κατεύθυνση προς Κιοτάρι και Γενναδι.

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά έχει περάσει από το Ασκληπιείο, αλλά πήραν φωτιά 3 σπίτια και γίνεται προσπάθεια να σωθούν.

Όσον αφορά το Ασκληπιείο, υπήρξε αναζωπύρωση στην περιοχή με αποτέλεσμα η πολιτική προστασία να ζητήσει την εκκένωση περιοχών στις οποίες πλησιάζει η φωτιά.

Το πύρινο μέτωπο πέρασε μέσα από το χωριό κατακαίγοντας σπίτια καταστήματα και περιουσίες. Οι κάτοικοι του χωριού κάνουν έκκληση για βοήθεια. Τα δύο μέτωπα απειλούσαν το χωριό από το βράδυ της Κυριακής. Πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι του χωριού πάλεψαν για να μην περάσει η φωτιά μέσα στον οικισμό αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν

Παράλληλα γίνονται χωματουργικές εργασίες για να σταματήσει η πυρκαγιά στο δυτικό ρέμα από το Κιοτάρι. «Ζούμε τραγικές ώρες», είπε πριν από λίγο στον Σκάι, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού σώματος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, στην περιοχή επιχειρούν από αέρος οκτώ αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο από Τουρκία και το ένα από Κροατία. Επίσης στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί και 10 ελικόπτερα.

Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια στο Ασκληπιείο είπε στον Σκάι 100,3 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός. Πρόσθεσε ότι έχει πληγεί ιδιαίτερα το παραλιακό μέτωπο. Η φωτιά πέρασε με γοργό ρυθμό από το Ασκληπιείο. Στην ερώτηση τι φταίει και εξακολουθεί να καίει επί μία βδομάδα η φωτιά, ο κ. Αρτοποιός απάντησε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που ευνοούν την πυρκαγιά, κόντρα στην προσπάθεια των πυροσβεστών.

Στο μεταξύ, μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Γεννάδι και Βατί εστάλη λίγο μετά τις 11:00 πρωί για να εκκενώσουν προς το Κιοτάρι.

Οι κάτοικοι των περιοχών Γεννάδι και Βατί έλαβαν μήνυμα εκκένωσης από το 112 λίγο μετά τις 11:00 το πρωί για να κατευθυνθούν προς το Κιοτάρι.

Μάλιστα, φαίνεται ότι η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στη θάλασσα στην περιοχή του Γεννάδιου.