Πυρκαγιά στη Βούλα: Το περσινό αφήγημα… επανέφερε ο Στυλιανίδης-Φταίνε οι δύσκολες συνθήκες…

Κατά την πρωινή ενημέρωση από το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής ο Χρήστος Στυλιανίδης επανέφερε το… περσινό αφήγημα υποστηρίζοντας ότι οι προσπάθειες κατάσβεσης ήταν δύσκολες εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

stylianidis

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες όταν ο αρμόδιος υπουργός δήλωνε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος για το φετινό καλοκαίρι, με τον κ. Στυλιανίδη κατά την σημερινή ενημέρωση για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα στην φωτά της Ανω Γλυφάδας να επαναφέρει το περσινό κυβερνητικό αφήγημα ότι η  κατάσταση ήταν δύσκολη  εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανέφερε ότι η φωτιά περιορίστηκε «μέσα σε επτά ώρες» και πρόσθεσε: «Μια πολύ δύσκολη μάχη, που είχε από απομακρύνσεις πληθυσμού μέχρι δύσκολες συνθήκες στο βουνό. […] Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά, με τρεις διαφορετικές εστίες που έφτασε πολύ κοντά στα σπίτια. Αποφύγαμε τραυματισμούς πολιτών ή μια απώλεια ανθρώπινης ζωής».

«Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και ο στόχος είναι να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις όλων αυτών των νέων φαινομένων που προέρχονται από την κλιματική κρίση» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό. Όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, που θεωρείται ως hot spot της κλιματικής κρίσης, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και αυτό το καλοκαίρι» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης και συμπλήρωσε: «Ο στόχος μας ως υπουργείο είναι να μετριάσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα».

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Τουρνάς, υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, η πυρκαγιά άρχισε τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (04/06) στην Άνω Γλυφάδα «και λόγω των ανέμων που έφταναν τα 8 μποφόρ, επεκτάθηκε προς την Άνω Βούλα. Λίγο αργότερα, ακόμα δύο πυρκαγιές σημειώθηκαν στην περιοχή της Βάρης και του Κουβαρά».

Επίσης, ο ίδιος έκανε λόγο για «πολύ δύσκολη αποστολή», ενώ «σε όλη τη χώρα είχαμε χθες 61 δασικές πυρκαγιές, έγινε μεγάλη κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων». Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις Αρχές, η κατάσταση είναι «πολύ καλύτερη και η πυρκαγιά είναι σε ύφεση χωρίς ενεργές κάψεις, ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή»

Σημείωσε ότι τα πύρινα μέτωπα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι δυνάμεις ήταν τρία, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια σε πυροσβέστες, πυροσβέστριες και εθελοντές.

 

 

 

 

 

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Εκείνο που μένει από την πρώτη κιόλας καλοκαιρινή εμπειρία είναι το γεγονός ότι μια φωτιά σε χαμηλή βλάστηση που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί άμεσα, ξέφυγε από τον έλεγχο και μπήκε σε αστική περιοχή απειλώντας και καταστρέφοντας περιουσίες.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…