Πυρκαγιά σε ορεινή περιοχή της Ξάνθης – και δύο πύρινα μέτωπα στην Αρχαία Ολυμπία

Διαρκής ενημέρωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε ορεινή δασική περιοχή του νομού Ξάνθης, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε κοντά στον οικισμό Ωραίο του Δήμου Μύκης Ξάνθης, σε δασική έκταση, μέσα σε ρεματιές, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια και αγροτοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Στην κατάσβεση συμμετέχουν επίγειες δυνάμεις, μαζί με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

 Η φωτιά μαίνεται σε δύσβατη περιοχή και κινείται προς την κορυφή του βουνού. Επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 4 πεζοπόρα τμήματα, 5 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Εν τω μεταξύ δεν προκαλούν ανησυχία οι δύο νέες φωτιές που εκδηλώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών κοντά στον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Δύο πύρινα μέτωπα ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής στην Αρχαία Ολυμπία και καίνε στην Ηράκλεια και στο φράγμα Αλφειού. Στο σημείο οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρει το Patrisnews.com, στο σημείο βρίσκονται ήδη 5 οχήματα με περίπου 10 άνδρες.

Νωρίτερα στην περιοχή του φράγματος Αλφειού, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έστειλε 7 οχήματα με 14 άνδρες για να την κατασβέσουν και να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Χτύπημα στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και από Ανδρέα Ανδριανόπουλο για τις παρακολουθήσεις

Χτύπημα στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη και από Ανδρέα Ανδριανόπουλο για τις παρακολουθήσεις

Ενα ακόμα στέλεχος της παράταξης και πρώην υπουργός, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος εξαπολύει επίθεση για τις…

Ενδείξεις ότι η ευλογιά των πιθήκων ίσως μεταδίδεται από τους ανθρώπους στα σκυλιά

Ενδείξεις ότι η ευλογιά των πιθήκων ίσως μεταδίδεται από τους ανθρώπους στα σκυλιά

Πιθανή περίπτωση μετάδοσης ευλογιάς των πιθήκων από άνθρωπο σε σκύλο εντοπίστηκε στη Γαλλία, 12 ημέρες…