Newsroom

Newsroom

Πυρκαγιά σε δομή αλληλεγγύης στη Χίο τα ξημερώματα – Κάηκε ολοσχερώς

Σοβαρό πλήγμα δέχτηκε η αλληλεγγύη στη Χίο, μετά από πυρκαγιά σε αποθήκη που συγκεντρώνονταν ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής, παιχνίδια, στρώματα και καρότσια για όσους τα έχουν ανάγκη

Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς δομή αλληλεγγύης που διατηρούσαν οργανώσεις στην περιοχή της Παναγίας Λέτσαινας της Χίου. Η αποθήκη λειτουργούσε από το 2015, συγκεντρώνοντας ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής, παιχνίδια, στρώματα, καρότσια, που διέθεταν σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε οικογένειες Ρόμα, στα κρατητήρια της Χίου, στις φυλακές, στο γηροκομείο, στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου, στη μαιευτική κλινική.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις Αρχές, ξέσπασε από «άγνωστη προς το παρόν αιτία» στις 3.30 το πρωί. Ωστόσο, αλληλέγγυοι πιθανολογούν πως η πυρκαγιά έχει προκύψει από εμπρησμό. 

Η πυρκαγιά πήρε διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων ειδών, κυρίως ρουχισμού και άλλων αντικειμένων, που καταστράφηκαν. Από τη φωτιά προκλήθηκαν μικροζημιές στον επάνω όροφο του κτιρίου, που είναι κατοικία και έμενα εκείνη την ώρα άνθρωποι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου. Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου.

Σε σχετικές αναρτήσεις στο facebook για το σημαντικό έργο που επιτελούνταν μέσω αυτής της δομής αλληλεγγύης, η οποία λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια, περιγράφεται ως εξής:

«Η αποθήκη της Χίου ξεκίνησε να λειτουργεί από το 2015. Ξεκίνησε ως προσπάθεια ντόπιων να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που έφθαναν κατά χιλιάδες στο νησί.

Όλα αυτά τα χρόνια έχει διανείμει ρούχα, παπούτσια, είδη υγιεινής, παιχνίδια, στρώματα, καρότσια, σε πρόσφυγες και μετανάστες της Βιαλ και σε σπίτια της πόλης. Είδη έχουν επίσης διανεμηθεί σε οικογένειες Ρομά και Αλβανών. Έχουμε παράσχει είδη στα κρατητήρια της Χίου, στις φυλακές, στο γηροκομείο, στο ψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου, στη μαιευτική κλινική. Έχουμε δώσει μεγάλες ποσότητες σε οργανώσεις που δραστηριοποιούνται εκτός της Βιαλ. Η αποθήκη της Χίου γέμιζε και άδειαζε πολλές φορές από τις δικές σας προσφορές. Ντόπιοι και ξένοι μας στήριξαν και μας υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Ήταν μια έκφραση της αλληλεγγύης μας προς τους κατατρεγμένους του νησιού. Σήμερα τα ξημερώματα η αποθήκη κάηκε συθέμελα. Οι άνθρωποι που έμεναν στον πάνω όροφο κινδύνεψαν. Τόνοι ρούχα που θα είχαν φθάσει σε κόσμο που τα χρειάζεται, έγιναν στάχτη. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την καταστροφή. Η αλληλεγγύη στη Χίο δέχτηκε ένα μεγάλο πλήγμα σήμερα».

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…