Newsroom

Newsroom

Αποτράπηκε ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς στη Μεταμόρφωση – Πυκνός τοξικός καπνός από τα καιόμενα πλαστικά

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βρίσκονται σε ισχύ από το πρωτί του Σαββάτου στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο πλαστικών - Να αποφεύγουν τον καπνό συνιστά η Πυροσβεστική στους πολίτες.

5129747

Αποτράπηκε σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, αλλά παραμένει σε πλήρη εξέλιξη, γι’ αυτό συνεχίζεται η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης για την κατάσβεση της.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, για τον συντονισμό των φορέων όπου χρειαστεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την πυρκαγιά είναι ο πυκνός τοξικός καπνός και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα καιόμενα πλαστικά, γι’ αυτό από το πρωί υπάρχει επικοινωνία της Πυροσβεστικής με την Περιφέρεια, ενώ παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας.

Ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στον εργοστασιακό χώρο στη Μεταμόρφωση Αττικής και συνολικά επιχειρούν 49 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ, 14 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Ταυτόχρονα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας και το σημείο διακοπής, όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, μετακινήθηκε στα διόδια της Αττικής Οδού, για λόγους ασφαλείας και πολύ χαμηλής ορατότητας από τον πυκνό μαύρο καπνό.

Όλα τα οχήματα εκτρέπονται από την Αττική Οδό, όπου έχουν ανοίξει τα διόδια προς αεροδρόμιο, με ελεύθερη διέλευση.

Παράλληλα, έχουν κλείσει οι έξοδοι της Αττικής Οδού προς Λαμία και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Όπως ανέφεραν στελέχη του Π.Σ., καλό θα είναι οι πολίτες που μένουν σε περιοχές όπου κατευθύνεται ο καπνός να μένουν στα σπίτια τους, με καλά κλεισμένα όλα τα ανοίγματα, να επικοινωνούν με γιατρό αν δεν νιώθουν καλά και όσοι κινούνται στους δρόμους να αποφεύγουν τον καπνό.

Παράλληλα, οδηγίες προς τους πολίτες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή εξέδωσαν Πολιτική Προστασία και η Περιφέρεια Αττικής.

Οι πολίτες στη Μεταμόρφωση έλαβαν το εξής μήνυμα από το 112:

«Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί».

Οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας:

Αποφύγετε την έκθεση στον καπνό ή επικοινωνήστε με ιατρό αν χρειαστεί

Κλείστε ερμητικά πόρτες & παράθυρα

Παραμείνετε σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν

Αποφύγετε μετακινήσεις προς την περιοχή

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, οι πολίτες παρακαλούνται:

1. Nα αποφεύγουν την έκθεσή τους στη ροή και στα ρεύματα του καπνού, προκειμένου να προστατευθούν από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων

2. Εφόσον αντιμετωπίζουν αναπνευστικά ή άλλα συναφή προβλήματα υγείας να επικοινωνούν άμεσα με το θεράποντα ιατρό τους

3. Να διατηρούν ερμητικά κλειστά πόρτες, παράθυρα και τυχόν αλλά ανοίγματα των κτιριακών τους εγκαταστάσεων.

4. Να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

5. Να προβαίνουν σε καλό αερισμό κάθε χώρου ή εγκατάστασης που θα χρησιμοποιούν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση Αττικής, στον παράδρομο της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, στο ύψος του 13ου χιλιομέτρου.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σε πρώτη φάση έδωσαν μάχη να μην επεκταθεί η φωτιά σε άλλα κτήρια, καθώς στην περιοχή υπάρχουν και άλλες βιοτεχνίες και κατάφεραν να την περιορίσουν στο εργοστάσιο, το οποίο όμως καίγεται απ’ άκρη σε άκρη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αναφορά για τυχόν εγκλωβισμένο άτομο στο εργοστάσιο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική έχει αναπτυχθεί τεράστιο θερμικό φορτίο λόγω της καύσιμης ύλης, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι άγνωστα και θα διερευνηθούν μετά την κατάσβεση της, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι φλόγες ξεκίνησαν από το εσωτερικό του εργοστασίου και πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…