Newsroom

Newsroom

Πύρινος όλεθρος στη Βαρυμπόμπη

Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών.    

5352742

Πλέον η φωτιά έχει φτάσει στο Τατόι και «γλύφει» τις μάντρες της Σχολής Ικάρων και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. Η φωτιά πέρασε και από την πλατεία στη Βαρυμπόμπη όπου τουλάχιστον μία πολυκατοικία τυλίχτηκε στις φλόγες. Μέχρι στιγμής πάνω από 70 άτομα απεγκλωβίστηκαν από Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες.

 

Παράλληλα φαίνεται ότι πέρασε ο κίνδυνος και για αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά.

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και πλέον μπορούν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 6 κάτοικοι έχουν διακομιστεί στο Σισμανόλειο Νοσοκομείο με ήπια αναπνευστικά προβλήματα, ενώ 1 πυροσβέστης με δύσπνοια έχει διακομιστεί στο ΓΝΑ 251. Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας το ΕΚΑΒ: Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα. Σε πλήρη ετοιμότητα οι υγειονομικές δομές της περιοχής.

Λίγο μετά τις 20.00 στάλθηκε και πέμπτο μήνυμα από το 112 το οποίο κάλεσε τους κατοίκους σε Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό χωριό και Βαρυμπόμπη, να εκκενώσουν προς Αχαρνές.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Αδάμες, ενώ εκκενώθηκε κατασκήνωση στην περιοχή στην οποία βρίσκονταν 64 παιδιά.

 

Μάλιστα γίνονται συνεχείς εκρήξεις που μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί από πού προέρχονται. Η φωτιά καίει σε τρία μέτωπα. Το πρώτο μέτωπο είναι στην Άνω Βαρυμπόμπη, το δεύτερο μέτωπο προς τον Ιππικό Όμιλο και το τρίτο και σοβαρότερο προς την Εθνικό Οδο

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…