Newsroom

Newsroom

Πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Απειλούνται χωριά

Ελληνικά, Αγριοβότανο, Ασμήνι, Γαλατσώνα και Αβγαριά τα νέα σημεία που τις τελευταίες ώρες στη βόρεια Εύβοια προκαλούν ανησυχία καθώς οι αναζωπυρώσεις γίνονται μέτωπο και προκαλούν καταστροφές, απειλώντας χωριά.

5356376

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τους εθελοντές, αλλά και τη διεθνή βοήθεια μαζί με τα εναέρια μέσα προσπαθούν να ελέγξουν τις αναζωπυρώσεις και να προλάβουν την επέκταση των μετώπων.

Ταυτόχρονα δεν έχει ελεγχθεί ακόμη το μέτωπο στους Καματριάδες, όπου δίνεται ένας ακόμη αγώνας για να μην επεκταθεί περαιτέρω.

 Μέχρι και τώρα σε απόκρημνες πλαγιές τα εναέρια μέσα και τα πεζοπόρα τμήματα δίνουν πραγματική μάχη για να σβήσουν τις φλόγες και να περιορίσουν τον κίνδυνο, που προκλήθηκε μετά από την αναζωπύρωση στη Σήμια καθώς δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο που κινήθηκε βόρεια προς το «Τελέθριο».

 

Συγχρόνως στο άλλο μέτωπο από τους Καματριάδες προς Γαλατσάδες και τα Καμάρια χρειάστηκαν απανωτές παρεμβάσεις των εναέριων μέσων αλλά και των επίγειων δυνάμεων από το μεσημέρι και μετά για να μπορέσει το μέτωπο να απολέσει τη δυναμική του.

      
Μικρότερες αναζωπυρώσεις, σημειώθηκαν στη Γαλατσώνα, στο Πευκί, στις Γούβες και το Καστρί, ενώ την παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων χρειάστηκαν τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι.

Αργά το απόγευμα χρειάστηκε να συγκεντρωθούν πυροσβεστικές δυνάμεις ανάμεσα σε Αγριοβότανο και Ελληνικά, προς την πλευρά του Αιγαίου, απέναντι από το Ποντικονήσι, για να αντιμετωπίσουν ένα νέο μέτωπο που δημιουργήθηκε στην περιοχή.

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας ανοίχτηκαν πολλά χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών με χωματουργικά μηχανήματα βοηθώντας στο έργο της πυρόσβεσης και περιορίζοντας τα μέτωπα της πυρκαγιάς.

      
Παράλληλα τα προβλήματα και οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται και στα υπόλοιπα χωριά του δήμου Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας.

Τρούπι, Καλύβια, Σπαθάρι, Μυρτιά αλλά και στο όρος Καντήλι οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, οι παρεμβάσεις συνεχίζονται ώστε να αποτραπεί η πιθανότητα να ξεφύγει η φωτιά μετά το όρος Καντήλι.

 

Τα μέτωπα στην Εύβοια

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι ετοιμάζονταν να δώσουν μάχη με τις φλόγες στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων. Γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό. Χτύπησαν οι καμπάνες και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη προκειμένου να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια. 

 

«Καίγεται ο Παράδεισος»

«Καίγεται ο Παράδεισος», μετέδωσε ο απεσταλμένος του ethnos.gr Κώστας Ασημακόπουλος από την παραλία Κουστουγκρή. «Μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής αλλά είναι ζωντανό», σημειώνει. Δείτε το βίντεο:

τα μικρά μέτωπα που στη συνέχεια μεγαλώνουν. Πρόκειται για ένα σκηνικό που είδαμε και τις προηγούμενες μέρες να επαναλαμβάνεται διαρκώς.

Μείζον είναι το θέμα με το ηλεκτρικό ρεύμα. Η ζημιά στο δίκτυο είναι μεγάλη, καθώς χιλιάδες κολώνες έχουν «θυσιαστεί» και τα περισσότερα χωριά είναι χωρίς ηλεκτρικό. Πολλά από αυτά είναι επίσης χωρίς νερό και τα αντλιοστάσια δεν δουλεύουν.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…