Newsroom

Pandora Newsroom

Πύρινη κόλαση στην Εύβοια: 20.000 στρέμματα έγιναν στάχτη – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Λίμνη

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα η πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να ελέγχουν πλήρως τη φωτιά. Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει κάψει περίπου 20.000 στρέμματα. Εντωμεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί η Λίμνη Ευβοίας.

579f0b811dc524d3178b4724

Τη νύχτα της Κυριακής, η πόλη δεν κινδύνευσε, καθώς είχαν πέσει οι άνεμοι και υπήρξε τεράστια κινητοποίηση χερσαίων δυνάμεων, στο πλευρό των οποίων βρίσκονται εκατοντάδες πολίτες εθελοντές.

Η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια είναι βελτιωμένη σε σχέση με την Κυριακή, καθώς εξασθένησαν οι άνεμοι, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, η πόλη της Λίμνης πλέον δεν κινδυνεύει, δεν υπάρχει πανικός και οι πολίτες επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθμούς.

Από τις 6 σήμερα το πρωί, πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα δίνουν μάχη με την πύρινη λαίλαπα, που μαίνεται στη δασική έκταση βόρεια της Λίμνης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να κηρυχθεί η περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, προκειμένου να ενισχυθεί η παροχή άμεσης βοήθειας για την αποκατάσταση των ζημιών από την πυρκαγιά.

Το αίτημα υποβλήθηκε από τον δήμαρχο της Λίμνης Χρήστο Καλυβιώτη στη διάρκεια σύσκεψης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Τόσκα.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα κάνει δεκτό το αίτημα του δήμου, μόλις υποβληθεί επίσημα μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί σε σχέση με χθες αν και, όπως είπε ο Τόσκας, πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση καθώς οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν το μεσημέρι.

Σε ό,τι αφορά την πόλη της Λίμνης ο κίνδυνος φαίνεται να έχει απομακρυνθεί, αλλά η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή είναι τεράστια.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.





Νετανιάχου: Στο στόχαστρο οι New York Times αφού αποκάλυψαν βιασμούς Παλαιστίνιων κρατουμένων

Gaza

Νετανιάχου: Στο στόχαστρο οι New York Times αφού αποκάλυψαν βιασμούς Παλαιστίνιων κρατουμένων

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορεί τους New York Times ότι εξισώνουν, όπως λέει, «τους γενοκτόνους τρομοκράτες…

Αιχμές ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ: «Το ψέμα και η λάσπη είναι πλέον η επίσημη θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

6893007

Αιχμές ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ: «Το ψέμα και η λάσπη είναι πλέον η επίσημη θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Το ΠΑΣΟΚ θέτει εκ νέου το ερώτημα: «είναι μη ηθικό να εκμισθώνεται το οικογενειακό ακίνητο…

Οι Προτάσεις μας

ΟΗΕ: Κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με την ιστορική γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την κλιματική δικαιοσύνη

ΟΗΕ

ΟΗΕ: Κρίσιμη ψηφοφορία σχετικά με την ιστορική γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την κλιματική δικαιοσύνη

Όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ καλούνται να στηρίξουν μια σειρά ιστορικών συμπερασμάτων για την κλιματική…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλιούπολη: Κατέληξε και η δεύτερη μαθήτρια που έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας

6966693 2048x1365 1

Ηλιούπολη: Κατέληξε και η δεύτερη μαθήτρια που έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας

«Το Νοσοκομείο ΚΑΤ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το…