Πύρινα μέτωπα – εξελίξεις στην υπόλοιπη Ελλάδα

Διαρκής εξέλιξη

5353452 2

Πύρινα μέτωπα – εξελίξεις στην υπόλοιπη Ελλάδα (εκτός Εύβοιας)

11:13 Σπάρτη: Στην ορεινή περιοχή της Δεσφίνας καίει μέτωπο της φωτιάς στο δήμο Ανατολικής Μάνης

«Στην ορεινή και δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας εξακολουθεί να καίει μέτωπο της φωτιάς στο δήμο Ανατολικής Μάνης», όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Παράλληλα, είπε ότι «στην περιοχή βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι κοινότητες της ευρύτερης περιοχής».

Ακόμη, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι «αυτό που ζητείται είναι να επιχειρήσουν αύριο τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα, αφού η φωτιά βρίσκεται σε δύσβατο σημείο».

10:40 Ζάκυνθος: Σε ύφεση οι πυρκαγιές στο νησί

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο στη Ζάκυνθο.

Συνολικά στις δύο πυρκαγιές επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά των εθελοντικών ομάδων της περιοχής. Σημαντική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων, καθώς ειδικά η πυρκαγιά στην περιοχή του Κοιλιωμένου, έκαιγε δασική έκταση μέσα σε απόκρημνες χαράδρες και η επίγεια πυρόσβεση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Έτσι από τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς στο σημείο βρέθηκαν δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και δύο Πετζετέλ.

Παράλληλα, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, θα μείνουν στο σημείο δυνάμεις ώστε να περιφρουρούν το πυροσβεστικό αεροσκάφος Πετζετέλ που κατέπεσε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στην περιοχή. Ακόμα, αστυνομικές δυνάμεις θα πραγματοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας περιπολίες για την αποφυγή εμπρηστικών ενεργειών.

9:32 Ηράκλειο: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στην περιοχή Μουζουρά. Δεν απειλούνται σπίτια ή κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μουζουρά, στον Άγιο Θωμά Ηρακλείου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν προς το παρόν αποσοβήσει τον κίνδυνο για μονοκατοικίες που υπάρχουν όμορα του πύρινου μετώπου.

Οι δυνάμεις που δρουν είναι 75 πυροσβέστες, με 25 οχήματα, 6 πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, ενώ τους συνδράμουν στην προσπάθεια πυρόσβεσης κάτοικοι από τις γύρω περιοχές και οικισμούς, καθώς επίσης και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η φωτιά απείλησε στάνες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, όμως τελικά δεν προκλήθηκαν ζημιές. Μέχρι τώρα έχουν καεί δεκάδες στρέμματα με ξερά χόρτα, δέντρα και τμήματα ελαιώνων, σύμφωνα με ενημέρωση από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης.

Η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα μέτωπο, το οποίο οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο. Ο άνεμος που πνέει στην περιοχή έχει κοπάσει.

20:55 Πύργος: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες της Ηλείας, αλλά και προς όλους όσοι επιχειρούν στα πύρινα μέτωπα

«Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του κόσμου», σύμφωνα με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, «για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληγέντες της Ηλείας, αλλά και προς όλους όσοι επιχειρούν μέσα στα πύρινα μέτωπα».

Όπως προστίθεται, «από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, δεκάδες επιχειρηματίες από την Ηλεία, φορείς και σύλλογοι της Αθήνας και όλης της Περιφέρειάς μας, καθώς και απλοί πολίτες, έχουν δηλώσει “παρών” στη δύσκολη αυτή στιγμή, βοηθώντας ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των πυρκαγιών, επιχειρηματίες και σύλλογοι από όλη την Ηλεία, έχουν έρθει σε επαφή με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και προχωρούν σε διανομή νερού, γευμάτων και ειδών πρώτης ανάγκης σε όλες τις πληττόμενες περιοχές, για τους πυροσβέστες, τον στρατό και τους κατοίκους».

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την περιφερειακή ενότητα, «δεκάδες σύλλογοι της Αθήνας, απευθύνθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία συγκεντρώνεται στο ισόγειο του Διοικητηρίου, στον Πύργο και από εκεί γίνεται η διανομή στις περιοχές που υπάρχουν ανάγκες».

20:33 Πύργος: Άμεσα αντιμετώπισαν τις αναζωπυρώσεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις

«Άμεσα κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βίλλια», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Όπως προσέθεσε, «παραμένουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς».

Επίσης, είπε ότι «ήταν άμεση η επέμβαση εναέριων μέσων στις περιοχές Βασιλάκι και Ξηρόκαμπος, ώστε να σταματήσουν τη φωτιά», συμπληρώνοντας ότι «σιγοκαίει η φωτιά στις περιοχές Δούκας και Λάσδικα με κατεύθυνση προς Νεράιδα, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν επί τόπου». 

Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων θα είναι υπαρκτός και τα επόμενα 24ωρα», προσθέτοντας ότι «αύριο αναμένεται μικρή ενίσχυση των ανέμων».

19:05 Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στον δήμο Κισσάμου

Υπό έλεγχο, τέθηκε, λίγο μετά τις 630 το απόγευμα, η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε πλαγιά, στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου στο δυτικό τμήμα του δήμου Κισσάμου.

Η φωτιά εξελίχθηκε σε χορτολιβαδική και δασική έκταση και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσσαμο ,την Κάνδανο και τα Χανιά .

Στην προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης συνέδραμαν οχήματα του δήμου Κισσάμου εθελοντές και ιδιώτες με βυτία και υδροφόρες.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Οι συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους θα ερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

19:06 Ζάκυνθος: Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο

Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα έκαναν την εμφάνιση τους, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση, στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο στη Ζάκυνθο.

Στο χωριό Λιθακιά, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν σε κοντινή απόσταση δύο εστίες φωτιάς ενώ υπήρξε και μια ακόμα εστία στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση “Καταλούπο”.

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται στα σημεία ενώ πολύτιμή είναι η συνεισφορά των εναέριων μέσων, με δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή ρίξεις νερού.

Από τα πύρινα μέτωπα του νησιού, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

18:36 Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε στο Αγγελοχώρι – Υπό μερικό έλεγχο και οι φωτιές στην περιοχή του Κιλκίς

Υπό έλεγχο τέθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το απόγευμα στο Αγγελοχώρι. Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν και οι τέσσερις πυρκαγιές που ξέσπασαν μετά το μεσημέρι στην περιοχή του Κιλκίς και συγκεκριμένα στη βιομηχανική περιοχή, τις Καστανιές, το Ηλιόλουστο και το Μιχαλίτσι.

17:48 Ηράκλειο: Καλλιέργειες και δασική έκταση κατακαίει η φωτιά στον Άγιο Θωμά

Καλλιέργειες και δασική έκταση κατακαίει η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στον Άγιο Θωμά Ηρακλείου, με ισχυρές επίγειες δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες παρά τον αέρα που επικρατεί, για να μην φτάσουν σε σπίτια που υπάρχουν σε κοντινή απόσταση και να μην περάσει προς την Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης της Π.Υ., η φωτιά αρχικά ήταν πολυμέτωπη, όμως αυτή την ώρα οι κύριες προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί σε ένα μέτωπο.

Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Βρύσης και Πρεβελιανών αναφέρουν ότι είναι μια δύσκολη μέρα για τον Άγιο Θωμά: «… και την περιοχή μας, καίγονται οι πλαγιές στην περιοχή και καπνοί πνίγουν τα χωριά μας. Από Πρεβελιανά και Μεγάλη Βρύση που βρίσκονται στο πλάι του Αγίου Θωμά, εθελοντές από τα χωριά μας πάνε και έρχονται με βυτία νερού. Εμείς με τη σειρά μας οδηγήσαμε τα οχήματα της Πυροσβεστικής στους πυροσβεστικούς κρουνούς της Μεγάλης Βρύσης και των Πρεβελιανών».

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, η κατηγορία Κινδύνου Πυρκαγιάς για το σύνολο της Περιφέρειας Κρήτης είναι κατηγορίας κινδύνου: 4 (πολύ υψηλός). Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας καλούνται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

5644757

Καλλιάνος: Συγκλονιστική απάντηση από γυναίκα που έχασε τον άνδρα της στο Αττικό – «Μην τα βάζετε με τους γιατρούς, βάλτε τα με τα αφεντικά σας»

Απάντηση στα όσα ανέφερε σε βίντεο του ο Γιάννης Καλλιάνος έδωσε μια γυναίκα που έχασε…

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Βια

Κρήτη: Αδέρφια έδωσαν ραντεβού για να ξυλοκοπήσουν 19χρονο – Η ανήλικη αδερφή τους βιντεοσκοπούσε

Τον χτυπούσαν τα αδέρφια της κι εκείνη τραβούσε βίντεο. Συνελήφθησαν και οι γονείς.

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…