Newsroom

Newsroom

"Πύργος" προστασίας στον παραβατικό εργολάβο Θ. Καράμπελα

Του Μάκη Νοδάρου

skoupidia 2 1

Του Μάκη Νοδάρου

Τα διεφθαρμένα γρανάζια της κρατικής μηχανής και ένα σκοτεινό σύστημα παρασκηνίου και διαπλοκής στην Δυτική Ελλάδα, εξακολουθούν να παρέχουν κάλυψη και ασυλία στον γνωστό για την παραβατική του συμπεριφορά εργολάβο μεταφοράς απορριμμάτων Θεόδωρο Καράμπελα, σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί δεκάδες ποινικές διώξεις ακόμα και κακουργηματικής μορφής για παραβάσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την δημόσια υγεία .

Χρησιμοποιεί γιά την μεταφορά των σκουπιδιών στην «Χάλκοβα» , με εντολέα τον Δήμο Πύργου , το ίδιο όχημα με το οποίο είχε επιχειρήσει να σκοτώσει πέντε αστυνομικούς! Απλός παρατηρητής η αστυνομία! 

«Τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Ηλείας , ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας και θράσους ,  αγνοούν επιδεικτικά τις διώξεις σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου και συνάπτουν συμφωνίες μαζί του για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων ή δίνοντάς του με απ ευθείας αναθέσεις διάφορα έργα αγνοώντας επιδεικτικά το παρελθόν του και τις συνεχιζόμενες παρανομίες του σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.»

Ποιος τον προστατεύει;

Τα διεφθαρμένα γρανάζια της κρατικής μηχανής και ένα σκοτεινό σύστημα παρασκηνίου και διαπλοκής στην Δυτική Ελλάδα , εξακολουθούν να παρέχουν κάλυψη και ασυλία στον γνωστό για την παραβατική του συμπεριφορά εργολάβο μεταφοράς απορριμμάτων Θεόδωρο Καράμπελα,  σε βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί δεκάδες ποινικές διώξεις ακόμα και κακουργηματικής μορφής για παραβάσεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και την δημόσια υγεία.

Παρότι στο ΑΠ: 7017/4/1687 -23.8.2013  επίσημο έγγραφο που υπογράφεται από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, περιγράφεται με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς η  παραβατική του συμπεριφορά, εν τούτοις αυτός όχι μόνο βρίσκεται ουσιαστικά στο απυρόβλητο αλλά εξακολουθεί να αποτελεί τον επίσημο μεταφορέα απορριμμάτων για τον δήμο της Καλαμάτας έναντι ποσού που υπερβαίνει συνολικά τα 7 εκ. ευρώ αλλά και να  συνάπτει συμφωνίες μεταφοράς απορριμμάτων με τον δήμο του Πύργου Ηλείας σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Ηλείας , ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας και θράσους ,  αγνοούν επιδεικτικά τις διώξεις σε βάρος του συγκεκριμένου προσώπου και συνάπτουν συμφωνίες μαζί του για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων ή δίνοντάς του με απ ευθείας αναθέσεις διάφορα έργα αγνοώντας επιδεικτικά το παρελθόν του και τις συνεχιζόμενες παρανομίες του σε βάρος του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κάλυψης που του παρέχεται,  είναι η χορήγηση σε αυτόν από την Δ.Ο.Υ  Πύργου φορολογικής ενημερότητας παρότι το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας του έχει καταλογίσει πρόστιμο που αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ για εικονικές συναλλαγές με ανύπαρκτες εταιρείες και την χρήση πλαστών τιμολογίων. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας μετά από καταγγελίες έχουν ζητήσει εγγράφως εξηγήσεις πριν από μερικούς μήνες από τους αρμόδιους της Δ.Ο.Υ Πύργου , αλλά οι τελευταίοι παραδόξως αρνούνται να απαντήσουν .

Μεταφέρει σκουπίδια με το όχημα που προσπάθησε να σκοτώσει αστυνομικούς!

Όπως αποκαλύπτουμε,  ένα από τα χαρακτηριστικά παραδείγματα του θράσους του συγκεκριμένου εργολάβου που μένει στο απυρόβλητο , των διασυνδέσεών  του με παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ατιμωρησίας που απολαμβάνει ακόμα και από μέρους της ΕΛ.ΑΣ,  είναι η πρόσφατη επίσημη χρησιμοποίηση οχήματός του για την μεταφορά των απορριμμάτων στην περιοχή «Χάλκοβα» με εντολέα τον δήμο Πύργου , με το οποίο στις 21 Σεπτεμβρίου 2012 , επιχείρησε να σκοτώσει πέντε αστυνομικούς , όταν αυτοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν επειδή άδειαζε παράνομα  απορρίμματα δίπλα από την κοίτη του Αλφειού.

Όπως περιγράφεται στο 29/2013 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας,  ο εργολάβος χρησιμοποιώντας το  ΗΑΝ-4265 όχημα προσπάθησε να σκοτώσει του αστυνομικούς οι οποίοι για να γλιτώσουν αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους ρίχνοντας προειδοποιητικές βολές. Για την πράξη αυτή ο Θεόδωρος Καράμπελας παραπέμφθηκε στο Κακουργιοδικείο Αιγίου με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των πέντε αστυνομικών.

Όμως , το ίδιο όχημα με βάση την ΑΠ:807 Δ-16.12.3013 ,  – ΑΔΑ:  ΒΛΓΥΩ17-ΓΦ9 απόφαση του δήμου Πύργου «Μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων έργων – οχημάτων για την εκτέλεση των εργασιών αποκομιδής απορριμμάτων από τον Πύργο και τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Πύργου στη θέση ΧΑΛΚΟΒΑ» , φέρεται να χρησιμοποιεί σήμερα ο εργολάβος για την μεταφορά των απορριμμάτων υπό την προστασία μάλιστα της αστυνομίας!

Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας η ηγεσία της οποίας όχι μόνο δεν παρενέβη μέχρι σήμερα για να αποτρέψει την χρησιμοποίηση του συγκεκριμένου οχήματος αλλά το προστατεύει κιόλας μαζί με τα οχήματα των υπολοίπων εργολάβων που ρίχνουν σκουπίδια στην περιοχή !

Δεν του ανακαλούν τις άδειες

Πηγές από την Περιφερειακή Διοίκηση της Δυτικής Ελλάδας που θέλησαν για ευνόητους λόγους να τηρήσουν την ανωνυμία τους , κάνουν λόγο για μια «αόρατη ομπρέλα προστασίας» γύρω από το συγκεκριμένο πρόσωπο. Μάλιστα επισημαίνουν ότι ενώ με βάση την ισχύουσα νομοθεσία θα έπρεπε μετά την παραβατική του συμπεριφορά να του έχουν αφαιρεθεί οι άδειες μεταφοράς απορριμμάτων , κάτι που παραδόξως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Στην με Αρ.πρωτ. 2413/52469 Πάτρα, 11 / 7 / 12 άδεια που έλαβε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο συγκεκριμένος εργολάβος αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η παρούσα άδεια μπορεί να ανακληθεί είτε μετά από παράβαση κάποιου ή κάποιων όρων αυτής, ή παράλειψη, παραποίηση κάποιου σταδίου των εργασιών που αναφέρονται στη Μελέτη Οργάνωσης και Λειτουργίας και στα συμπληρωματικά στοιχεία αυτής, είτε μετά από διαπίστωση ότι από τη δραστηριότητα που ασκεί η εταιρεία κινδυνεύει η δημόσια υγεία και το περιβάλλον»
Όμως παρ όλα αυτά , όχι μόνο δεν ανακλήθηκε ποτέ η άδειά του αλλά στις 19 Μαρτίου 2013 έλαβε νέα παρόμοια άδεια από την αποκεντρωμένη διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας !  
Παρελθόν…

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος εργολάβος προ ημερών «κατέβασε» με σκαπτικά μηχανήματα από το όρος Λαπίθα στον Καϊάφα εντός της προστατευόμενης περιοχής , μεγάλα βράχια τα οποία και απόθεσε στην παραλία για να προστατευτούν οι αυθαίρετες κατοικίες επωνύμων. Και σε εκείνη την περίπτωση η αστυνομία ήταν απλός παρατηρητής της οικολογικής καταστροφής…

Επίσης το ίδιο πρόσωπο ανέλαβε με απ΄ευθείας ανάθεση την απομάκρυνση επικίνδυνων μολυσματικών αποβλήτων από το νοσοκομείο του Πύργου χωρίς να έχει τις ανάλογες άδειες… 
Το ίδιο πρόσωπο πριν από ένα περίπου χρόνο συνελήφθη να ρίχνει τα απορρίμματα της Καλαμάτας μέσα στο προστατευόμενο δρυοδάσος της Φολόης.

Πηγή: apokalypseis.com

 

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…