Newsroom

Newsroom

Πύργος: Η τραγική ιστορία του άνδρα με το τσεκούρι – Το bullying και η εξαφάνισή του

Αναγνωρίστηκε ο άνδρας με το τσεκούρι: Είχε ζητήσει από την Αστυνομία να τον προστατεύσει από το bullying - Εμφανίστηκε τελευταία φορά στο τμήμα στις 4 Μαΐου και έκτοτε είναι άφαντος.

THIMIOS 1024x527 1

Πανελλήνια κινητοποίηση αλλά και ευαισθητοποίηση παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες όπως πληροφορεί η εφημερίδα Πατρίς, για την περίπτωση του 40χρονου Θύμιου, του άνδρα που έγινε γνωστός το προηγούμενο διάστημα ως ‘Ο άνδρας με το τσεκούρι στον Πύργο’. Η υπόθεση του άτυχου 40χρονου μόνο θλίψη προκαλεί και ντροπή για λογαριασμό όσων έκαναν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του.

Η υπόθεση του Θύμιου δεν είναι σε καμία περίπτωση μια απλή υπόθεση, καθώς οι πληροφορίες για τη ζωή του που έρχονται στο φως φέρεται να συνθέτουν μια τραγική ιστορία ενός βασανισμένου ανθρώπου που αντί να βρει στήριξη και αλληλεγγύη από το περιβάλλον του, αντιμετώπιζε διαρκώς την κοροϊδία και τον περίγελο από κάποιους «συνανθρώπους» του.  

Φορείς, οργανισμοί αλλά και απλοί πολίτες ακόμα και από την Αμερική έχουν επικοινωνήσει με την εφ. «Πατρίς» που πρώτη ανέδειξε την κοινωνική διάσταση του θέματος και έβαλε τα γεγονότα στη σωστή βάση, εκφράζοντας την επιθυμία να τον βοηθήσουν είτε με την επέμβαση που χρειάζεται να κάνει είτε με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για την ηθική και οικονομική του στήριξη.

Το θέμα ωστόσο είναι πως μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές ο 40χρονος άνδρας παρέμενε άφαντος αφού ούτε η Αστυνομία αλλά ούτε και η εφ. «Πατρίς» σε όσες απόπειρες έκανε, δεν κατάφερε να εντοπίσει τα ίχνη του που αγνοούνται από την περασμένη Τετάρτη, όταν και εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο Α.Τ. Πύργου προκειμένου να ζητήσει προστασία από τους ανθρώπους που του έκαναν την ζωή «κόλαση» – όπως αποδείχθηκε – για ένα στόρι στο Instagram.

«Στημένο» σκηνικό για ένα story

Οι λεπτομέρειες ωστόσο που έρχονται σιγά – σιγά στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γρήγορα έκανε τον γύρο της Ελλάδας, στοχοποιώντας τον Θύμιο και όχι τους πραγματικούς «ενόχους» είναι ακόμα πιο αποκαλυπτικές.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα εξαρχής στημένο σκηνικό για λόγους δημοσιότητας το οποίο στην συνέχεια συνοδεύτηκε από ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αστυνομία το οποίο δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πού προέρχεται, αν δηλαδή είναι από τους ίδιους ή από κάποιον περίοικο που έγινε αυτόπτης μάρτυρας, όπως γράφει η εφημερίδα Πατρίς.

Οι Αρχές μετά την καταγγελία, έκαναν επιτόπια έρευνα στο σημείο και διαπίστωσαν ότι δεν υπήρξε καμία επίθεση παρά μόνο αναστάτωση της τοπικής κοινωνίας χωρίς όπως αποδείχτηκε ιδιαίτερο λόγο, αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς.

«Προστατέψτε με…»

Την επόμενη μέρα του περιστατικού, πριν ακόμα κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο τα βίντεο και τα δημοσιεύματα, ο 40χρονος άνδρας μετέβη στο Τμήμα για να αναφέρει το περιστατικό και εμφανίστηκε ξανά στις 4 Μαΐου μετά τα δημοσιεύματα και τα βίντεο, ζητώντας από τους αστυνομικούς να τον προστατεύσουν γιατί όπως τους τόνισε καθημερινά γινόταν αποδέκτης τέτοιων συμπεριφορών, με την διαφορά ότι τώρα το έστησαν για το Instagram, αναστατώνοντας την τοπική κοινωνία και κινητοποιώντας τις Αρχές.

Από την επόμενη, τα ίχνη του χάθηκαν.

Η τραγική ιστορία του Θύμιου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θύμιος, ένας 40χρονος που έχει περάσει τα πάνδεινα, έπεσε θύμα τροχαίου το 2008 ενώ εργαζόταν στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί το μισό του πρόσωπο και να διαλυθεί η άνω γνάθος. Από τότε τρώει και μιλά με μηχανική υποστήριξη. Η κατάστασή του είχε αποτέλεσμα να χάσει, όχι μόνο την εργασία αλλά και τους φίλους κι έτσι εγκαταστάθηκε στον Πύργο όπου ζει με ένα πενιχρό επίδομα, με το οποίο πληρώνει ίσα-ίσα το ενοίκιό του.

Ο Θύμιος είχε γίνει παλαιότερα θέμα ρεπορτάζ από την τηλεόραση ΟΡΤ, στην οποία είχε δηλώσει: «Δεν θέλω να με δει κάποιο παιδάκι ή κάποιος ηλικιωμένος άνθρωπος γιατί θα τρομάξει».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορία του 40χρονου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ιστορία της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Και οι δύο άνθρωποι σχεδόν βίωσαν την απώλεια της ταυτότητάς τους με την παραμόρφωση του προσώπου τους εξαιτίας ατυχημάτων ή άλλων “εξωγενή” παραγόντων. Ωστόσο ενώ η Ιωάννα βρέθηκε αντιμέτωπη με την αγάπη και την αλληλεγγύη του κόσμου – ο Θύμιος βρέθηκε στο περιθώριο.

Η εφ. «Πατρίς», επιχείρησε χθες να βρει τον Θύμιο ή τουλάχιστον ένα στοιχείο που θα οδηγούσε σε αυτόν.

Φτάνοντας έξω από ένα από τα σπίτια στα οποία ο 40χρονος είχε βρει καταφύγιο τα τελευταία χρόνια, συνάντησαν την ιδιοκτήτρια η οποία πραγματοποιούσε εργασίες στον κήπο.

Διατηρώντας την ανωνυμία της, είπε ότι ο Θύμιος στην αρχή νοίκιαζε το σπίτι όμως κάποια στιγμή λόγω οικονομικής δυσχέρειας, σταμάτησε να πληρώνει τα ενοίκια παρ’  όλα αυτά συνέχιζε να μένει στο σπίτι με την ανοχή των ιδιοκτητών, οι οποίοι πάντως όπως μας εκμυστηρεύτηκαν έχουν να τον δουν επίσης αρκετά μεγάλο διάστημα.

Με πληροφορίες από patrisnews.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…