Πυρά της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για τη διαφυγή του ναζιστή Χρήστου Παππά

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η κυβέρνηση μετά τη διαφυγή του ναζιστή Χρήστου Παππά, δεχομένη δριμεία κριτική από την αντιπολίτευση. 

4930644

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 προς την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για τη μη σύλληψη του υπαρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Νίκου Παππά, ο οποίος διαφεύγει της αστυνομίας. 

Σπίρτζης: Δημόσια συγχαρητήρια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, για την «επιτυχία» της διαφυγής του Παππά

«Μετά την απάντηση που λάβαμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προτρέπει σε παρανομίες το Υπουργείο και την Αστυνομία,  γιατί δεν επιτρεπόταν να παρακολουθήσουν τον καταδικασθέντα, ναζιστή, υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, του οποίου η μόνη υποχρέωση ήταν να παρουσιάζεται μια φορά κάθε μήνα στην Ελληνική Αστυνομία, καλούμε  τον κ. Χρυσοχοΐδη να διατάξει τη σύλληψη των αστυνομικών που «διακριτικά» βρίσκονταν έξω από το σπίτι του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης και των υπολοίπων καταδικασθέντων στελεχών της», αναφέρει ο Χρήστος Σπίρτζης. 

«Τόσο διακριτικά που όλος ο Τύπος (ποιος να το διέρρεε άραγε;) γράφει εδώ και δυο εβδομάδες για την ετοιμότητα σύλληψης μετά την πιθανή δικαστική απόφαση», επισημαίνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο κ. Σπίρτζης επισημαίνει ότι «το μόνο που απομένει είναι να δώσουμε δημόσια συγχαρητήρια για μια ακόμη μεγαλειώδη «επιτυχία»  της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή της διαφυγής του υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης».

«Τέλος, κρατάμε για πιθανή μελλοντική υπενθύμιση  από την απάντηση του Υπουργείου ότι «στη σημερινή Ελλάδα και διακυβέρνηση οι παρακολουθήσεις γίνονται με εντολή εισαγγελέα!»… και ευχόμαστε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε», καταλήγει. .

Νωρίτερα το υπουργείο Προ.Πο εξέδωσε είχε εκδώσει ανακοίνωση που προκάλεσε αίσθηση, καθώς καταλόγιζε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει προτροπή για παρανομία. «Εάν η Αστυνομία παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο τον Χ. Παππά θα παρανομούσε διπλά. Απέναντι σε ένα πολίτη και απέναντι σε ένα κατηγορούμενο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη σύλληψη του ναζιστή Χρ. Παππά

«Η κυβέρνηση φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη μη σύλληψη του καταδικασμένου για διεύθυνση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” Χρ. Πάππα. Οι δικαιολογίες που επικαλείται η κυβέρνηση, σερβιρισμένες μάλιστα με μπόλικους γελοίους επιθετικούς προσδιορισμούς, την εκθέτουν ακόμα περισσότερο» τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τη μη σύλληψη του ναζιστή Χρήστου Παππά και τις ευθύνες της κυβέρνησης».

   «Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πως το αστικό κράτος είναι αποτελεσματικό όταν αφορά σε συλλήψεις 14χρονων μαθητών, στην καταστολή εργατικών, λαϊκών και νεανικών κινητοποιήσεων και ταυτόχρονα “ανήμπορο”, όταν πρέπει να συλλάβει έναν καταδικασμένο εγκληματία ναζιστή. Αποδεικνύεται, επίσης, ότι όλος ο μηχανισμός φακελώματος και παρακολούθησης -που στήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις- δεν αφορά γενικά και αόριστα την “επιβολή του νόμου”, αλλά στρέφεται πρωτίστως ενάντια στον λαό και τους αγώνες του» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

N. Ηλιόπουλος: «Εντός λίγων ημερών ο κ. Χρυσοχοΐδης κατάφερε να χάσει μέσα από τα χέρια του δύο καταδικασμένους νεοναζί εγκληματίες»

Ευθύνες στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τη διαφυγή δύο από τους καταδικασμένους για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή επιρρίπτει σε τηλεοπτική του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Εντός λίγων ημερών ο κ. Χρυσοχοΐδης κατάφερε να χάσει μέσα από τα χέρια του δύο καταδικασμένους νεοναζί εγκληματίες. Το Γιάννη Λαγό που ήδη βρίσκεται στις Βρυξέλλες και τον υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Χρήστο Παππά», αναφέρει ο Ν. Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας ότι «όταν πρόκειται για 14χρονους μαθητές ο κ. Χρυσοχοΐδης γνωρίζει να τους κρατάει μισή εβδομάδα στα κρατητήρια». «Όταν όμως έχουμε να κάνουμε με καταδικασμένους νεοναζί, τους οποίους υποτίθεται ότι παρακολουθούσαν και ήταν έτοιμοι να συλλάβουν, η επιχείρηση εξελίσσεται σε μεγαλοπρεπές φιάσκο», συμπληρώνει. 

«Περιμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση από τον κ. Χρυσοχοΐδη:

Ο Παππάς ξέφυγε κάτω από τη μύτη του γιατί κάποιοι τον βοήθησαν ή γιατί είναι ανίκανος να συλλάβει τον υπαρχηγό των νεοναζί;», καταλήγει η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΜέΡΑ25: Η εξέλιξη στην υπόθεση του Χρ. Παππά ακυρώνει τον κ. Χρυσοχοΐδη ως «προστάτη του Πολίτη»

Το ΜέΡΑ25 επικρίνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την υπόθεση του φυγόποινου Χρήστου Παππά τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι «η όλη εξέλιξη ακυρώνει τον κ. Χρυσοχοΐδη σαν “προστάτη του Πολίτη” γιατί υπογραμμίζει με πόση σπουδή και αποτελεσματικότητα συλλαμβάνει δημοκρατικούς πολίτες έξω από το Εφετείο αντί για ναζί μαχαιροβγάλτες μέσα σ’ αυτό».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αστυνομία αναζητεί ακόμα τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά ακυρώνοντας τους επικεφαλής της που πούλαγαν χολιγουντιανά σενάρια εντοπισμού και σύλληψης των καταδικασθέντων και προσθέτει:

«Ο Χρήστος Παππάς ακυρώνει με τη σειρά του την Εισαγγελέα που ρίσκαρε το κύρος της στην αποτίμηση ότι οι επικεφαλής της οργάνωσης δεν ήταν ύποπτοι φυγής. Δεν είμαστε σίγουροι αν ευτελίζει και τον Λαγό που την πρότεινε για μάρτυρα υπεράσπισής του στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ή αν ο Λαγός ευτέλισε την Εισαγγελέα, ή όλοι μαζί όλους μαζί».

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…