Πυρά ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για διαπλοκή, με αφορμή την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Πυρά στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού του ΕΣΡ για τις τηλεοπτικές άδειες.

57fd27301dc5246d5b8b472e 1

Όπως αναφέρει το κυβερνών κόμμα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν προχώρησαν ποτέ σε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς είχαν «ως μοναδικό σκοπό τη διατήρηση των σχέσεων διαπλοκής με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών».

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί το καθοριστικό βήμα για την παύση του άναρχου καθεστώτος εντός του οποίου λειτουργούν τα κανάλια για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ένα καθεστώς που υπονόμευσε διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον, έχοντας ως μοναδικό σκοπό τη διατήρηση των σχέσεων διαπλοκής ανάμεσα στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών.

Οι προβλέψεις του διαγωνισμού του ΕΣΡ για την καταβολή τιμήματος που αφορά στη χρήση του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, για τη θέσπιση κανόνων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και για την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος, δικαιώνει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Επιπλέον, αποτελούν εγγύηση για τη θεμελίωση της επόμενης ημέρας σε ένα στέρεο πλαίσιο που θα σέβεται τους εργαζόμενους και τους κανόνες της Δημοκρατίας.

Στηρίζουμε ολόπλευρα την απόφαση του ΕΣΡ να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνδράμουν ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.»

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...