Πυρά Σαμαρά κατά Μητσοτάκη-Ανοικτή διαφοροποίηση για Ερντογάν και γάμο ομόφυλων

Ο Αντώνης Σαμαράς σπάει δειλά – δειλά τη σιωπή του, έπειτα από μία παρατεταμένη περίοδο αφωνίας

EK Samaras Mitsotakis

Μόλις δέκα μέρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, αλλά και σε μια στιγμή που στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ επικρατεί αναβρασμός εν όψει του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την εμφάνιση του προκαλώντας τριγμούς στο εσωτερικό της Κυβέρνησης. Πρώτο χτύπημα, η συνέντευξη του στην Καθημερινή, όπου για πρώτη Φορά μετά από αρκετό καιρό, προαναγγέλλει αντάρτικο για τα ελληνοτουρκικά και τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Ο πρώην πρωθυπουργός επαναλαμβάνει την πάγια θέση του κατά του ελληνοτουρκικού διαλόγου και προχωράει ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως δεν είναι καλή ιδέα η επίσκεψη του τούρκου προέδρου στην Αθήνα. Όπως λέει χαρακτηριστικά αναφερόμενος και στα όσα έγιναν πρόσφατα με την επίσκεψη Ερντογάν στην Γερμανία: «Μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα.

Ως πρώην πρωθυπουργός έχω υποχρέωση να μιλάω και ερχόμαστε στο πιο σημαντικό για εμάς. Οι παραβιάσεις μπορεί να έχουν μειωθεί προσωρινά τουλάχιστον αλλά οι προκλήσεις όχι. Ενώ τα τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει η Τουρκία εις βάρος μας εξακολουθούν να ισχύουν. Και επί των δικών μου ημερών οι παραβιάσεις είχαν σχεδόν μηδενιστεί. Το θυμάστε. Ομως αυτό δεν εμπόδισε καθόλου την Τουρκία αργότερα να επανέλθει και να τις κλιμακώσει»

Ο κύριος Σαμαράς δεν μένει εκεί. Επαναλαμβάνει την φράση του ότι με τον πειρατή δεν συζητάς και αναφέρεται στην φράση «Ο κατευνασμός όπως πολύ σωστά υπογράμμισε και ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε πάντα πολύ επικίνδυνος Λέτε δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας και δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας να κάνουμε τόσο λάθος;».

Ο πρώην πρωθυπουργός όμως δε μένει μόνο στα εθνικά θέματα και στην κριτική που ασκεί για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού σε αυτά αλλά επειδή έρχεται και στην εσωτερική πολιτική στέλνοντας πολύ καθαρό μήνυμα ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο με το γάμο τον ομόφυλό ζευγαριών.

«Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την «πυρηνική» οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας. Αλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα «δικαιωμάτων». Από εκεί και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε «γάμο», θα αναγκαστούμε αργότερα –για λόγους «εξίσωσης» ανόμοιων πραγμάτων– να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Ομως, τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Εχουν ανάγκη –και δικαίωμα– να έχουν μάνα και πατέρα. Οχι «γονέα ένα» και «γονέα δύο»

Η παρέμβαση Σαμαρά όπως είναι κατανοητό ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και δίνει την απαραίτητη αφορμή προκειμένου κι άλλοι βουλευτές πια να ταχθούν κατά του νομοσχεδίου.

Ο κ. Σαμαράς στέλνει όμως και τρίτο μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσον αφορά την ιδεολογική κατεύθυνση με την οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση του προειδοποιώντας των ότι εάν συνεχίσει η πολιτική του να στοχεύει αποκλειστικά το κέντρο η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία της. «Η Ν.Δ. δεν κινδυνεύει από τα σημερινά κόμματα που βρίσκονται δεξιότερά της, που άλλωστε δεν εκφράζουν τις νέες αναζητήσεις της κοινωνίας. Κινδυνεύει μόνο από τον εαυτό της. Οταν στοχεύει αποκλειστικά στο Κέντρο, τη στιγμή που η κοινωνία κινείται δεξιότερα, κινδυνεύει να χάσει την ισορροπία της».

Σκάκι: 8χρονος έγραψε ιστορία – Κέρδισε γκραν μάστερ και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (Εικόνα)

skaki oktaxronos

Σκάκι: 8χρονος έγραψε ιστορία – Κέρδισε γκραν μάστερ και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (Εικόνα)

Μετά από μια τρίωρη παρτίδα σκάκι στο τουρνουά Burgdorfer Stadthaus-Open της Ελβετίας, ο Άσγουαθ Κάουσικ,…

Κασσελάκης στην ΠΓ: «Αν με αμφισβητείτε, πείτε το τώρα» – Ζήτησε ξεκάθαρη στήριξη από την Πολιτική Γραμματεία

kasselakis1 4 640x426 1

Κασσελάκης στην ΠΓ: «Αν με αμφισβητείτε, πείτε το τώρα» – Ζήτησε ξεκάθαρη στήριξη από την Πολιτική Γραμματεία

Τέλος στην εσωστρέφεια και στην αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του επιχείρησε να βάλει ο Στέφανος…