Πυρά Ραγκούση σε Αυγενάκη για ΟΑΚΑ-Νομοθετείτε απευθείας αναθέσεις χωρίς δημοσιότητα

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Ραγκούση, με αφορμή τροπολογία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που αφορά στην παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου του ΟΑΚΑ προς την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

5174369

Ειδικότερα, με την τροπολογία παραχωρείται, για 49 έτη, το κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ ΠΑΟ. Με την ίδια τροπολογία δίδεται η δυνατότητα ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων από το ΝΠΙΔ του ΟΑΚΑ για την κατασκευή των αναγκαίων αθλητικών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες στέγασης αθλητικών ομοσπονδιών. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο κ. Ραγκούσης, το άρθρο 7 της τροπολογίας παρέχει το ελεύθερο στη διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωρεί σε απευθείας ανάθεση έργων, χωρίς υποχρέωση δημοσίευσης στη «Διαύγεια», ως όφειλε.

Η παρέμβαση του Γ. Ραγκούση:

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βρωμιά από αυτήν που νομοθετείτε σήμερα ,να μπορεί η διοίκηση του ΟΑΚΑ να προχωρεί σε απευθείας αναθέσεις χωρίς διαγωνισμό και χωρίς δημοσιότητα μέχρι 5.000.000 ευρώ.Εάν σήμερα μία διοίκηση προχωρήσει σε απευθείας 5.000.000 ευρώ για έργα ή προμήθειες θα πάει φυλακή για 10-15 χρόνια για κακούργημα.Αυτό σήμερα νομιμοποιείτε εσείς .

Kατ΄ άρχάς κ. Αυγενάκη, για τα εύκολα, έχει εκδοθεί ήδη ανακοίνωση από τον αρμόδιο Τομεάρχη μας, τον κ. Μωραΐτη σχετικά με τη σύμφωνη γνώμη που έχουμε για την παραχώρηση της κλειστής εγκατάστασης στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού.Κ. Αυγενάκη, όμως για τα σοβαρά και τα δύσκολα .Κ. Αυγενάκη, ειλικρινά σας το λέω, δεν πρέπει να υπάρχουν στο ελληνικό λεξιλόγιο λέξεις, για να περιγράψουν αυτή την αθλιότητα κι αυτή τη χυδαιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του για όσα τολμήσατε πριν από λίγο να πείτε από αυτό εδώ το βήμα, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα, διαστρεβλώνοντάς την και στην πραγματικότητα, δημιουργώντας το πιο βρώμικο πλαίσιο δημοσιονομικής διαχείρισης που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.Έρχεστε εδώ με το άρθρο 7 της συγκεκριμένης Τροπολογίας να νομιμοποιήσετε το οικονομικό έγκλημα και το οικονομικό κακούργημα σε Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης και δεν ντρέπεστε καθόλου να το ντύνετε μ΄ αυτά τα δήθεν όμορφα λόγια.Κ. Αυγενάκη, αν αύριο το πρωί υπάρξει διοίκηση στο ελληνικό δημόσιο, οποιουδήποτε νομικού προσώπου δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που θα προβεί σε απευθείας αναθέσεις 5.000.000 ευρώ, θα πάει φυλακή για πόσα χρόνια για κακούργημα, κ. Τσιάρα;Για πόσα χρόνια θα πάει φυλακή όποιος αύριο πρωί προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση 5.000.000 για εκτέλεση έργων ή προμήθειες με βάση τον ποινικό κώδικα που ισχύει αυτήν την στιγμή;Για πόσα χρόνια θα πάει, για 10, για 15;Κι έρχεστε εδώ και περνάτε τροπολογία, χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη επείγοντος.Δεν υπάρχει καμία διεθνής υποχρέωση της χώρας, καμία αθλητική διοργάνωση.Δεν υπάρχουν αγώνες που πρέπει να προλάβουμε να γίνουν.Κι έρχεστε εδώ και νομιμοποιείτε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών έως 5.000.000. Ε, δεν υπάρχει πιο βρώμικη κυβέρνηση από τη δική σας.Κι έρχεστε εδώ και χωρίς να ντρέπεστε το ντύνετε και το κρύβετε πίσω από τον Παναθηναϊκό.Κι εσείς κ. συνάδελφοι Βουλευτές πρέπει να αναλάβετε επιτέλους την ευθύνη σας ως Βουλευτές της Ν.Δ..Νομιμοποιείτε αυτή τη στιγμή και καθιερώνετε τη δυνατότητα διοικήσεων μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο να προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεις, αν έχετε το Θεό σας, 5.000.000 ευρώ, χωρίς δημοσίευση, χωρίς διαγωνισμό, στους κολλητούς.Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αθλιότητα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη βρωμιά από αυτή που νομοθετείτε σήμερα.Δεν υπάρχουν λόγια, για να περιγράψω αυτή την αθλιότητα που κάνετε σήμερα.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…