«Πυρά» Νοσοκομειακών Γιατρών κατά Κοντοζαμάνη

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση, μέσα από τα λόγια υπουργού της, έκανε την ντροπή να ντρέπεται για χάρη της», αναφέρει σε ανακοίνωση της,  η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις δηλώσεις του Β. Κοντοζαμάνη 

NewsRoom 10/01/2021 | 16:40

Την έντονη αντίδραση τους εκφράζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης, για τις δηλώσεις του  αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνη, αναφορικά με τ τους θανάτους ασθενών με κορονοϊό, ρίχνοντας την ευθύνη  στους θεράποντες γιατρούς κι όχι στις ελλείψεις σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)

Η ΕΝΙΘ στρέφει τα ''πυρά'' της στον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση καθώς όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση για άλλη μια φορά, αποδεικνύουν πόσο πολύ στηρίζουν τους …ήρωες της πανδημίας.


Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, τονίζει ότι ''στην προσπάθειά τους να κρύψουν και να αποποιηθούν τις εγκληματικές τους ευθύνες για το ότι άφησαν ανοχύρωτο το ΕΣΥ επιχειρούν να τις μετακυλήσουν στους υγειονομικούς, στοχοποιώντας τους. Τους υγειονομικούς που με τον καθημερινό αγώνα τους, που δεν λογάριασαν κόπωση, που αναγκάστηκαν να δουλεύουν για δύο για να καλύψουν τα τεράστια κενά σε προσωπικό, μέσα και υλικοτεχνική υποδομή, και κατόρθωσαν να αποσοβήσουν τα χειρότερα. Τους υγειονομικούς που στη μάχη αυτή νόσησαν κατά εκατοντάδες και δεκάδες διασωληνώθηκαν και έχασαν και τη ζωή τους. Τους υγειονομικούς που από την αρχή ενημέρωσαν για τα προβλήματα και διεκδίκησαν άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, στα οποία η κυβέρνηση κωφεύει ακόμα και τώρα που το 3 ο κύμα είναι προ των πυλών και μάλιστα με γεμάτα νοσοκομεία, με εξαντλημένο και αποδεκατισμένο προσωπικό.

Σε μια πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας ανέφερε ότι κανένας ασθενής δεν έμεινε εκτός ΜΕΘ, την ώρα που στην Β. Ελλάδα οι ΜΕΘ λειτουργούσαν για πάνω από ένα μήνα με 100% πληρότητα. Την ώρα που απλά μετονόμασαν την πλειονότητα των κλινών ΜΕΘ των δημοσίων νοσοκομείων σε Covid χωρίς να δημιουργήσουν, παρά ελάχιστες, καινούργιες κλίνες. Την ώρα που δεκάδες ασθενείς παρέμεναν για μέρες διασωληνωμένοι σε αυτοσχέδιες ΜΕΘ σε χειρουργεία και χώρους ανάνηψης, ακόμα και σε απλούς θαλάμους, με στελέχωση το υπάρχον προσωπικό διάφορων ειδικοτήτων χωρίς την αναγκαία εξειδίκευση στην εντατικολογία.
Φτάνει πια με τα ψέματα και την υποκρισία!

Δεν θα επιτρέψουμε κανένας συνάδελφος να πληρώσει, για άλλη μια φορά, τα σπασμένα για τις τεράστιες ελλείψεις και την αδυναμία του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας, για τις οποίες δεν φέρει καμία ευθύνη. Η ευθύνη για τις εκατόμβες νεκρών από την πανδημία βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων, που άφησαν το ΕΣΥ ανοχύρωτο με την συνεχή κρατική υποχρηματοδότηση και την τεράστια υποστελέχωση.''