Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο Βασίλης Λεβέντης είπε χαρακτηριστικά: «Τη Ν.Δ. την αντιλαμβάνομαι. Έχουν γαλουγηθεί με την ενισχυμένη αναλογική. Μιλούν για κυβερνησιμότητα, για δώρα (σ.σ. μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα) και ενσπείρουν φοβικά σύνδρομα ότι θα μείνει η χώρα ακυβέρνητη». Χαρακτήρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανώριμο και αμετανόητο.
Δεν θα έχουμε ακυβερνησία, απλά δεν θα έχουμε κυβέρνηση Ν.Δ., πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο εκλογικός νόμος είναι «βόμβα» για την ίδια τη Ν.Δ., όχι για τη Δημοκρατία.
Στρέφοντας τα βέλη του στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: Δεν αντιλαμβάνομαι τα κόμματα που βάλανε την απλή αναλογική στην ιδρυτική τους διακήρυξη όπως το ΠΑΣΟΚ και αναζητούν δικαιολογία για να μην ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο, λένε ασυνάρτητα πράγματα, προβάλλουν δευτερεύοντα πράγματα, σημείωσε ο κ. Λεβέντης, ο οποίος τόνισε ότι το πρωτεύον είναι η κατάργηση του μπόνους.
Τιμωρεί ο λαός όταν προδίδονται θέσεις που είναι θεμελιακές για τη δημοκρατία, πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης, απευθυνόμενος προσωπικά στην κ. Φώφη Γεννηματά.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε να φύγουμε από το ανάθεμα των κυβερνήσεων των μονοκομματικών και να πάμε σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Παράλληλα απέρριψε τις κατηγορίες ότι είναι «δεκανίκι του Τσίπρα».