«Πυρά» Κύρτσου σε Μητσοτάκη: H πασχαλινή έξοδος θα του στοιχίσει ακριβά

Ο διαγραμμένος ευρωβουλευτής, για μια ακόμη φορά ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφορικά με την ακρίβεια όσο και με το σκάνδαλο της Novartis 

4758629 2

Ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος επανέρχεται στις αναρτήσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αναφορές στην ακρίβεια και την ενεργειακή πολιτική. Σε ότι αφορά την ακρίβεια και την αντιμετώπισή της από την Κυβέρνηση, ο Ευρωβουλευτής αναφέρει πως η πασχαλινή έξοδος «θα κοστίσει δημοσκοπικά» γιατί «η φτώχεια των πόλεων θα συναντηθεί με την απελπισία των αγροτικών περιοχών», ενώ σχολιάζει και την «δημιουργική οικονομική πολιτική» κάνοντας λόγο για «νέα ‘καπέλα’ στις τιμές τροφίμων».

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στο twitter, tο κόστος των καυσίμων (τα 2/3 της τιμής φόροι), το πανάκριβο αρνάκι, ο λογαριασμός ηλεκτρικού του σπιτιού στο χωριό,
όλα «μιλάνε» κατά πολιτικής Μητσοτάκη».

Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει δε ότι «η ακρίβεια στην Ελλάδα είναι πιο σκληρή από ό,τι στην ΕΕ», καθώς «έχει προηγηθεί δεκαετία μείωσης εισοδημάτων.
Είμαστε από τις φτωχότερες χώρες ΕΕ. Έχουμε ρεκόρ ενεργειακής ακρίβειας. Χαμηλόμισθοι ιδιωτικού τομέα, μικροεπαγγελματίες, άνεργοι χωρίς κάλυψη κρατικής πρόνοιας». Και καταλήγει: «Ο Μητσοτάκης (είναι) με τα συμφέροντα». Από τα πυρά…του Γιώργου Κύρτσου δεν γλιτώνουν  ούτε τις εταιρείες ενέργειας.

«Τι γίνεται με τα υπερκέρδη των εταιριών στον τομέα ενέργειας; Ο Μητσοτάκης θα τα φορολογήσει μετά την κατάρρευση νοικοκυριών, οικονομίας, δημόσιων οικονομικών; Δεν είναι αξιόπιστος γιατί είχε δεσμευτεί δημόσια ότι θα στρεφόταν δικαστικώς κατά Novartis διεκδικώντας αποζημιώσεις.»

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων