Πυρά Κυμπουρόπουλου για Βορίδη: Προσβλητική η δήλωσή του για την αναπηρία

Την έντονη αντίδραση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου προκάλεσε η πρωινή δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη σχετικά με τα άτομα με αναπηρία. 

κυμπουρόπουλος 1

 Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας με ανάρτησή του στο Facebook ζητάει από τον κ. Βορίδη να αποσύρει τη δήλωσή του, ενώ την χαρακτηρίζει «προσβλητική», «απαράδεκτη» και «μειωτική»

«Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν δυσχερέστερη την καθημερινότητα» προσθέτει ο κ. Κυμπουρόπουλος.

«Η μειωτική αυτή δήλωση από ένα κυβερνητικό στέλεχος να σημειωθεί, πως δεν αποδοκιμάστηκε εκείνη τη στιγμή από τους παριστάμενους δημοσιογράφους και τους παρευρισκόμενους. Αυτό συνέβη, διότι με τα δεδομένα της κοινωνίας μας είναι, δυστυχώς, συνηθισμένη και θεμιτή, όταν σε άλλα κράτη, κάτι αντίστοιχο θα άγγιζε τα όρια του  hate speech» συνεχίζει.

«Η δήλωση αυτή, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία γιατί τα στερεότυπα κατά των αναπήρων είναι βαθιά ριζωμένα σε αυτή τη χώρα, και ο μόνος τρόπος να τα αποτινάξουμε, είναι να αποκτήσουν οι ανάπηροι πραγματικά θεμελιώδη δικαιώματα. Γι’αυτά τα δικαιώματα, εργάζομαι όταν αναρωτιέστε πολλοί γιατί δεν σχολιάζω την κάθε αντίστοιχη άστοχη δήλωση»« καταλήγει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθεί η ανάρτηση

Από εχθές, γίνεται λόγος σε ενημερωτικές εκπομπές αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για το silly walk των M,onty Python που επέλεξαν κάποια έφηβα κορίτσια στην παρέλαση της Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας, για να δείξουν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, την αντίθεσή τους στον μιλιταρισμό και την κανονικότητα, προκειμένου να κάνουν την επανάστασή τους.

Δεν θα σχολιάσω αν αυτή η επανάσταση ήταν πετυχημένη, αν έγινε με τον σωστό ή τον λάθος τρόπο, στη σωστή ή τη λάθος στιγμή, γιατί δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τον βαθμό που αυτές οι κοπέλες είναι εξοικειωμένες με το έργο, τις αρχές και τα κίνητρα των Monty Python. Απλά, θεωρώ πως οι παρελάσεις στα πλαίσια των εθνικών εορτών δεν είναι ο καταλληλότερος χώρος, για να εκφράσει ο οποιοσδήποτε τα προσωπικά του ιδεολογικά και άλλα πιστεύω. Οι παρελάσεις είναι αποκλειστικά και μόνο για να αποδίδουμε φόρο τιμής στους πεσόντες και να τιμούμε τις ένδοξες στιγμές του Αγώνα του Έθνους μας για ελευθερία. Κανένας μαθητής δεν είναι υποχρεωμένος να παραστεί και να παρελάσει, εφόσον δεν συμφωνεί, και μπορεί να μείνει σπίτι του, εκμεταλλευόμενος την παύση των μαθημάτων λόγω της εθνικής εορτής.

Κι ενώ, οι παραπάνω σκέψεις με κράτησαν μακριά από το να σχολιάσω το συμβάν, δεν μπορώ να παραβλέψω την δημόσια δήλωση του Υπουργού κου Βορίδη, ο οποίος δήλωσε πως αυτά τα κορίτσια δεν είναι μωρά, ούτε ανάπηρα, ότι μιλάς και συνεννοήσε μαζί τους. Η δήλωση αυτή είναι απαράδεκτη, προσβλητική, μειωτική και πρέπει να αποσυρθεί!

Στη χώρα μας, τα ανάπηρα άτομα υφίστανται ήδη σε πολλές περιπτώσεις τον αποκλεισμό, και αντιμετωπίζουν πλήθος από στερεότυπα. Δεν χρειάζονται και τις απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικών, για να τους κάνουν δυσχερέστερη την καθημερινότητα!

Η μειωτική αυτή δήλωση από ένα κυβερνητικό στέλεχος να σημειωθεί, πως δεν αποδοκιμάστηκε εκείνη τη στιγμή από τους παριστάμενους δημοσιογράφους και τους παρευρισκόμενους. Αυτό συνέβη, διότι με τα δεδομένα της κοινωνίας μας είναι, δυστυχώς, συνηθισμένη και θεμιτή, όταν σε άλλα κράτη, κάτι αντίστοιχο θα άγγιζε τα όρια του  hate speech.

Η δήλωση αυτή, δυστυχώς, δεν θα είναι η τελευταία γιατί τα στερεότυπα κατά των αναπήρων είναι βαθιά ριζωμένα σε αυτή τη χώρα, και ο μόνος τρόπος να τα αποτινάξουμε, είναι να αποκτήσουν οι ανάπηροι πραγματικά θεμελιώδη δικαιώματα. Γι’αυτά τα δικαιώματα, εργάζομαι όταν αναρωτιέστε πολλοί γιατί δεν σχολιάζω την κάθε αντίστοιχη άστοχη δήλωση.

Αλέξης Χαρίτσης: Ντροπή  του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Μάκη Βορίδη, αναφέροντας: «Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας «ανάπηρο» αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του. Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.» 
 

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…