Newsroom

Newsroom

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το για το «Hχητικό κανόνι» από αστυνομικούς και διεθνή ΜΜΕ

Πυρά κατά της κυβέρνησης για την πολιτική καταστολής που εφαρμόζει εξαπέλυσε η Πρωτοβουλία Αστυνομικών. Διεθνή κατακραυγή από διεθνή ΜΜΕ αλλά και αντίδραση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντάλμπερτ Ζανζ. 

ELAS soundcannon

«Κανόνι κατά του λαού» χαρακτηρίζει το νέο όπλο που αγοράστηκε από την ΕΛ.ΑΣ η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, η οποία τάσσεται ενάντιά στην προμήθεια του «ηχητικού κανονιού», τονίζοντας πως «ο συγκεκριμένος “εξοπλισμός” προορίζεται αποκλειστικά για την καταστολή πλήθους. Φυσικά όχι πλήθος εγκληματιών, αλλά πλήθος μανάδων με παιδιά και δυστυχισμένων ανθρώπων που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και η τύχη τους φέρνει στα σύνορα της χώρας μας».

Η Πρωτοβουλία δίνει «συγχαρητήρια» στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην κυβέρνηση για την καταστολή των άοπλων πολιτών, την ώρα που η μαφία δολοφονεί στο κέντρο της Αθήνας και καταγγέλλει το γεγονός πως ο εξοπλισμός προορίζεται για την καταστολή πλήθους «μανάδων με παιδιά και δυστυχισμένων ανθρώπων που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και η τύχη τους φέρνει στα σύνορα της χώρας μας». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Κανόνι κατά του λαού

Για άλλη μια φορά άξιο συγχαρητηρίων το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συνολικά η κυβέρνηση. Την ώρα που οι συμμορίες και η μαφία δολοφονούν κόσμο στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι, την ώρα που αδίστακτοι ληστές εισβάλουν στα σπίτια των πολιτών και διαπράττουν ειδεχθή εγκλήματα, την ώρα που τα τμήματα (Α.Τ. Τ.Α. Τ.Τ.) στη Αττική και μέσα στο κέντρο της Αθήνας έχουν απονεκρωθεί, η κυβέρνηση και εν συνόλω η πολιτική και φυσική ηγεσία ενισχύουν τη καταστολή κατά άοπλων πολιτών.

Ειδικότερα, αγοράστηκε από την ΕΛ.ΑΣ το λεγόμενο «ηχητικό κανόνι» με σκοπό την εφαρμογή του για τον περιορισμό των προσφύγων στον Έβρο. Ο συγκεκριμένος «εξοπλισμός» προορίζεται αποκλειστικά για την καταστολή πλήθους. Φυσικά όχι πλήθος εγκληματιών, αλλά πλήθος μανάδων με παιδιά και δυστυχισμένων ανθρώπων που φεύγουν από εμπόλεμες ζώνες και η τύχη τους φέρνει στα σύνορα της χώρας μας. Η χρήση του συγκεκριμένου όπλου εφαρμόζεται ήδη απέναντι σε διαδηλωτές όπως είδαμε σε ΗΠΑ (διαδηλώσεις για τη δολοφονία Φλόιντ) και Ισραήλ (διαδηλώσεις Παλαιστινίων).

 
Στις μέρες μας η οικονομική δυσπραγία και η κοινωνική ανισότητα έχουν αυξηθεί εξαιτίας της πανδημίας, Η ανεργία και η απλήρωτη εργασία έχουν γίνει καθεστώς. Την δίκαιη οργή του κόσμου φοβάται η κυβέρνηση, και για αυτό εξοπλίζεται με κάθε τρόπο απέναντι στον λαό μας. Άλλωστε η μέχρι τώρα πορεία κάθε κυβέρνησης αποδεικνύει ότι ως κύριο εχθρό τους έχει το λαό.

Επιβεβαιώνεται πως εχθρός είναι ο πρόσφυγας που ζει στις άθλιες συνθήκες των hot spot, εχθρός είναι ο λαός μας που θα βγεί στο δρόμο να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών καλούμε κάθε συνάδελφο να αναρωτηθεί ποιον στοχεύουν αυτά τα σύγχρονα όπλα και ποιον εξυπηρετούν. Σήμερα ο πρόσφυγας αύριο οι δικοί μας άνθρωποι και οι οικογένειές μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ 

Πανευρωπαϊκή κατακραυγή

Στο στόχαστρο διεθνών ΜΜΕ έχει βρεθεί η Ελλάδα με την επιλογή της να αγοράσει ηχητικό κανόνι, για να αποτρέπει την είσοδο προσφύγων στον Έβρο. Ρεπορτάζ του Associated Press αλλά και της DW  αναφέρθηκαν σ’ αυτό το νέο όπλο, το οποίο προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντάλμπερτ Ζανζ.

Ο Πολωνός αξιωματούχος τόνισε, ότι τα μέτρα που υιοθετούνται πρέπει να είναι πάντα αναλογικά και να σέβονται θεμελιώδη δικαιώματα συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος του ασύλου. Πρέπει, συμπλήρωσε, να γίνεται σεβαστή και η αρχή της μη επαναπροώθησης.

 Το Associated Press κάλυψε αναλυτικά την «πρώτη» του νέου συστήματος, που μαζί με κάμερες, drone και άλλο τεχνολογικό εξοπλισμό προσπαθεί να διαφημίσει την Ελλάδα ως «φρούριο» που δεν υποδέχεται πλέον φιλικά τους απελπισμένους που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Γίνεται από τα παραπάνω σαφές ότι το μέτρο του ηχητικού κανονιού δεν συνάδει ούτε με τα ευρωπαϊκά ιδεώδη αλλά ούτε και με την τήρηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Βέβαια, να υπενθυμίσουμε ότι η ΕΕ έχει ισχυριστεί πολλές φορές ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης και ότι θα της δοθούν όλα εκείνα τα μέσα που θα την βοηθούν να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά αυτή

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η ΕΕ έχει ισχυριστεί πολλές φορές ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της Ευρώπης και ότι θα της δοθούν όλα εκείνα τα μέσα που θα την βοηθούν να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά αυτή.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ