Πυρά κατά Περδικάρη από συντάκτες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων

Μάλιστα, μία εξ αυτών κάνει λόγο για ασφυκτική κατάσταση «αυτολογοκρισίας».

Emilios Perdikaris APE MPE

Τρεις συντάκτες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και συγκεκριμένα οι Ανδρέας Μακρίδης, Σοφία Μανδηλαρά και Μαρία Μάζη στηλιτεύουν με αναρτήσεις τους στο Facebook τις πρακτικές που έχουν επιβληθεί στο πρακτορείο επί ημερών του Αιμίλιου Περδικάρη, αφαιρώντας από τον επικεφαλής του πρακτορείου το δικαίωμα να τους εκπροσωπεί.

Μάλιστα, μία εξ αυτών κάνει λόγο για ασφυκτική κατάσταση «αυτολογοκρισίας».

Μετά την αναφορά του Documento κατά του προέδρου του ΑΠΕ, την επιστολή της ΕΣΗΕΑ και την απάντηση του κ. Περδικάρη, οι τρεις συντάκτες «θρυμματίζουν» την προσπάθεια του να παρουσιάσει εαυτόν θεματοφύλακα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πολυφωνίας. Ειδικότερα, ο υπότροπος επικεφαλής του ΑΠΕ επέλεξε για δεύτερη φορά να τσαλαπατήσει τη δεοντολογία και την κοινή λογική, μετατρέποντας την ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου σε τηλεγράφημα του ΑΠΕ -η οποία περιλάμβανε sms με τον δημοσιογράφο του Documento- χωρίς να αφιερώσει μια γραμμή για την απάντηση της εφημερίδας. Όταν η ΕΣΗΕΑ του ζήτησε να επανορθώσει, εκείνος κούνησε το δάχτυλο στην Ένωση, καθώς ισχυρίστηκε ότι το ΑΠΕ δημοσιεύει μόνο ανακοινώσεις και δελτία Τύπου. Το χειρότερο; Ούτε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δεν είχε πράξει κάτι τέτοιο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε μετά από επικοινωνία του κυβερνητικού συντάκτη του Documento, Μηνά Κωνσταντίνου, με τον κ. Σκέρτσο.

Με μία μακροσκελή ανάρτηση, ο Αν. Μακρίδης αφήνει σαφείς αιχμές για το πώς ο κ. Περδικάρης προσλήφθηκε στο ΑΠΕ και μετέπειτα βρέθηκε στη θέση του επικεφαλής με την αμφιλεγόμενη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης. «Στον διαγωνισμό για την ηγεσία του Πρακτορείου, ο κ. Περδικάρης ατύχησε στα αντικειμενικά προσόντα. Ήρθε δεύτερος» σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: Εκεί λοιπόν ανέλαβε δράση η Επιτροπή της “γαλάζιας συνέντευξης”, που στην Ελλάδα τους πρώτους τους φέρνει δεύτερους, και τους δεύτερους ως εκ θαύματος τους κάνει πρώτους. Τους κάνει Αρίστους».

Αναφορικά με την απάντηση του κ. Περδικάρη στην ΕΣΗΕΑ, ο συντάκτης του ΑΠΕ τονίζει: «Επί της ουσίας, διεκήρυξε ότι το Πρακτορείο αναρτά τις απαντήσεις των υπουργών σε δημοσιογράφους, αλλά ποτέ την ανταπάντηση των δημοσιογράφων στους υπουργούς – έστω κι αν πρόκειται για μεταξύ τους αντιπαράθεση. Δήλωσε μάλιστα, πως κάποιοι εν ενεργεία διευθυντές σύνταξης και αρχισυντάκτες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον διαβεβαίωσαν πως αυτό συνέβαινε πάντα».

«Το δικαίωμα της εκπροσώπησής μου δεν του το αναγνωρίζω»

Όσα προστίθενται στην ανάρτηση του Αν. Μακρίδη είναι δηλωτικά της… αποδοχής που τυγχάνει ο κ. Περδικάρης από τους εργαζόμενους του ΑΠΕ:

«Τα παραπάνω, εννοείται, ο κ. Περδικάρης δεν τα κάνει μονάχος του. Τα κάνει με την ανοχή και σιωπηρή συνεργασία των δύο διευθυντών ειδήσεων και την νομιμοφροσύνη των αρχισυντακτών, τους οποίους “καρφώνει” δημόσια με χαρακτηριστική άνεση. Τα κάνει και με την υπακοή των απλών εσωτερικών συντακτών όπως ο υποφαινόμενος, που περιμένουν στωικά να τελειώσει ο μήνας για να εισπράξουν το μηνιάτικο.

»Μια όμως που ο πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ διαλαλεί πως η κριτική της Ένωσης θίγει πρωτίστως το Πρακτορείο και τους συντάκτες του, λες και έχει εξουσιοδοτηθεί να τους εκπροσωπεί, το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να δηλώσω δημόσια, ότι ως μία απλή εργασιακή μονάδα μέσα στο πλήρωμα του καραβιού, το δικαίωμα της εκπροσώπησής μου δεν του το αναγνωρίζω.

»Οι συντάκτες του Πρακτορείου έχουν δύο εκλεγμένους εκπροσώπους, και δεν υπάρχουν για να κρύβεται πίσω τους ο κ. Περδικάρης. Όποιος θέλει να παίξει και αυτόν τον ρόλο ας το δηλώσει. Με όνομα και με επώνυμο».

Η ανάρτηση:

«Αυτολογοκρινόμαστε»

Η ανάρτηση του Αν. Μακρίδη προκάλεσε αναδημοσιεύσεις και επικριτικά σχόλια κατά των πρακτικών Περδικάρη και από άλλους συντάκτες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Τη σκυτάλη πήρε η Σ. Μανδηλαρά, η οποία αναδημοσίευσε την ανάρτηση του κ. Μακρίδη, σημειώνοντας τα εξής:

«Ο Ανδρέας είναι εσωτερικός συντάκτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και, αν και δυσάρεστος, καθότι εντοπίζει κάθε αδυναμία αμέσως, ο καλύτερος επιμελητής που έχει ακουμπήσει κείμενο μου σε ιδιωτικό ή δημόσιο ή διεθνές μέσο.

»Κάθε λέξη που γράφει είναι αλήθεια. Και υπάρχουν πολλές άλλες αλήθειες που πρέπει να γραφτούν. Αλλά προς ποιον; Ασφυκτιούμε, αυτολογοκρινόμαστε, προσέχουμε τα θέματα που διαλέγουμε, σπρώχνουμε έως εκεί που μπορούμε όσοι έχουμε φιλότιμο, δίνουμε μικρές μάχες και περιμένουμε».

Η ανάρτηση:

«Συνυπογράφω»

Παράλληλα, η Μ. Μάζη αναδημοσίευσε κι εκείνη με τη σειρά της την ανάρτηση του Αν. Μακρίδη, ξεκαθαρίζοντας ότι συνυπογράφει τα γραφόμενά του συναδέλφου της. «…ως ακόμα μία «απλή εργασιακή μονάδα μέσα στο πλήρωμα του καραβιού», συνυπογράφω…» γράφει στην ανάρτησή της.

Η ανάρτηση:

Ενήμεροι οι εκπρόσωποι εργαζομένων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, για τις εξελίξεις είναι ενήμεροι τόσο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΑΠΕ στην ΕΣΗΕΑ όσο και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Πηγή: documentonews.gr

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…