Πυρά από τον γερμανικό Τύπο για τις διακοπές φον ντερ Λάιεν με τον Μητσοτάκη στα Χανιά

Η γερμανική εφημερίδα Berliner-zeitung, επέκρινε τις διακοπές της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στα Χανιά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

mitso oysroyla

Μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε από τον διεθνή Τύπο το ταξίδι της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στην Κρήτη, η οποία φιλοξενήθηκε μαζί με τον σύζυγό της από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο σπίτι του στα Χανιά. Συγκεκριμένα, η Γερμανική εφημερίδα Berliner-zeitung, διερωτάται «Γιατί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάνει διακοπές με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας;».

Παράλληλα, στο ίδιο δημοσίευμα, γίνεται αναφορά και στα όσα έχει αποκαλύψει το Documento σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών. Όπως αναφέρει «Για μήνες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι δημοσιογράφοι και πολιτικοί κατασκοπεύονταν με το spyware “Predator”. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η εφημερίδα Documento δημοσίευσε έναν μακρύ κατάλογο ανθρώπων που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και εν ενεργεία υπουργών».

«Το τριήμερο ταξίδι στην Ελλάδα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του συζύγου της Χάικο έγινε πρωτοσέλιδο στην Ελλάδα και σχολιάστηκε έντονα από τους Έλληνες χρήστες του Twitter. Ο λόγος ήταν ότι το ζευγάρι δεν είχε επιλέξει ξενοδοχείο για τη διαμονή του. Αντ ‘αυτού, έμεινε στην κατοικία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά», αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα και στη συνέχεια υπενθυμίζει ότι κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με την φον ντερ Λάιεν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τους δείχνουν να τρώνε σε ένα παραλιακό εστιατόριο αλλά και σε σκάφος, μαζί με τους συζύγους τους.

 

Παράλληλα, η εφημερίδα Berliner-zeitung, υπενθυμίζει το σκάνδαλο υποκλοπών με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, ενώ μάλιστα γίνεται αναφορά και στις αποκαλύψεις του Documento, για τις παρακολουθήσεις, ακόμα και εν ενεργεία υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Για μήνες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αντιμετωπίσει κατηγορίες ότι δημοσιογράφοι και πολιτικοί κατασκοπεύονταν με το spyware “Predator”. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η εφημερίδα Documento δημοσίευσε έναν μακρύ κατάλογο ανθρώπων που που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και εν ενεργεία υπουργών» αναφέρει συγκεκριμένα η γερμανική εφημερίδα.

 

Σε άλλο σημείο, αναφέρεται και η απάντηση εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ερώτημα που έθεσε η Berliner Zeitung για το ταξίδι της φον ντερ Λάιεν στην Κρήτη. «Είναι ένα ιδιωτικό ταξίδι που είναι πλήρως σύμφωνο με τις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής» ανέφερε συγκεκριμένα.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…