Πυρά από την Ισπανία κατά της Κομισιόν: «Αστειότητα» ο μηχανισμός για το πλαφόν για το φυσικό αέριο

Η ισπανική κυβέρνηση κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «κοροϊδεύει τον κόσμο» με την πρόταση της για προσωρινό πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, διαβεβαιώνοντας ότι η Μαδρίτη «θα αντιταχθεί σθεναρά».

AP - Αγωγος αεριου Ντρουζμπα

Για κοροϊδία, αναφορικά με την επιβολή «πλαφόν» στην τιμή του φυσικού αερίου, κατηγόρησε την Κομισιόν, η υπουργός Οικολογικής Μετάβασης της Ισπανίας, Τερέσα Ριμπέρα, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις των Βρυξελλών.

«Ζητήσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργαστεί μια πρόταση και την τελευταία στιγμή μας παρουσιάζει αυτήν την πρόταση, η οποία δεν είναι πρόταση» δήλωσε η Τ. Ριμπέρα, χαρακτηρίζοντας «αστειότητα» τον μηχανισμό που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η ίδια σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, πρόσθεσε δε ότι «αυτό που θα προκαλέσει η πρόταση αυτή (σ.σ. της Κομισιόν) είναι το αντίθετο από το ζητούμενο: θα προκαλέσει σημαντική αύξηση της τιμής, θα θέσει σε κίνδυνο όλες τις πολιτικές χαλιναγώγησης του πληθωρισμού». Η Κομισιόν «κοροϊδεύει τον κόσμο» συνέχισε η Ισπανίδα υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε προσωρινό μηχανισμό με τον οποίο τίθεται ανώτατο όριο στην τιμή χονδρικής του φυσικού αερίου, με μηχανισμό ο οποίος ενεργοποιείται όταν η τιμή του TTF φτάσει σε υπερδιπλάσια τιμή από τη σημερινή.

«Ξέρω ότι υπάρχει αγανάκτηση στις περισσότερες χώρες μέλη για την πρόταση αυτή», είπε η Ριμπέρα, τονίζοντας ότι η Μαδρίτη «θα αντιταχθεί σθεναρά» στον μηχανισμό αυτόν, στην αυριανή σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας.

Δημοφιλείς Ειδήσεις 46 τραυματίες και μεγάλες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία
«Η Κομισιόν θα ακούσει πολύ σκληρά πράγματα εκ μέρους της μεγάλης πλειονότητας των υπουργών», πρόσθεσε, καλώντας τις Βρυξέλλες «να υποβάλουν μια σοβαρή πρόταση. Σε διαφορετική περίπτωση, απλώς θα πάψουμε να στηρίζουμε τις προτάσεις της Κομισιόν σε άλλα θέματα που μπορεί να είναι σημαντικά για αυτήν».

Ο μηχανισμός που προτείνουν οι Βρυξέλλες ορίζει ότι θα τίθεται πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου εφόσον ξεπερνά για δύο συνεχόμενες εβδομάδες τα 275 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτό συνέβη φέτος μόνο μία φορά, στα τέλη Αυγούστου, όταν η τιμή έφτασε για ένα μικρό χρονικό διάστημα τα 350 ευρώ, την περίοδο που οι «27» προσπαθούσαν να γεμίσουν τις αποθήκες τους ενόψει του χειμώνα. Σήμερα η τιμή κυμαίνεται γύρω στα 120 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Conference League: Η αντίδραση της «Θύρας 7» για τα μέτρα του τελικού – Το 112, τα Τέμπη και το “επιτελικό” κράτος

5e302fc5825e631ef2359532 1024x651 1

Conference League: Η αντίδραση της «Θύρας 7» για τα μέτρα του τελικού – Το 112, τα Τέμπη και το “επιτελικό” κράτος

«Σε αυτό το κράτος που επικρατεί η λογική του "επειδή πονάει το κεφάλι, κόβουμε το…

Συγκλονίζει συγγενής της 2χρονης που άρπαξε φωτιά από βενζίνη στη Θεσσαλονίκη – «Έγινε λαμπάδα…» (video)

5602977

Συγκλονίζει συγγενής της 2χρονης που άρπαξε φωτιά από βενζίνη στη Θεσσαλονίκη – «Έγινε λαμπάδα…» (video)

Τους πάντες έχει συγκλονίσει το περιστατικό με ένα 2χρονο κοριτσάκι που κάηκε και δίνει μάχη…

Εριέττα Κούρκουλου: Aποκαλύπτει εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων – «Θρηνούμε τα ζώα που αφήσαμε πίσω»

puppy 1047521 1280

Εριέττα Κούρκουλου: Aποκαλύπτει εικόνες ντροπής από καταφύγιο αδέσποτων – «Θρηνούμε τα ζώα που αφήσαμε πίσω»

«Αρρωστήσαμε να βλέπουμε τα ζώα που με τόσο κόπο αναστήσαμε όσο ήμασταν εκεί, να έχουν…