Newsroom

Newsroom

Πυρ ομαδόν κατά Σταϊκούρα για το δώρο του Πάσχα

Σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα στο ενδεχόμενο να ανασταλεί η καταβολή του δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους

5060596

Σοβαρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι «αξιλογείται» το ενδεχόμενο αναστολής του δώρου του Πάσχα προς τους εργαζόμενους.

«Τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την στήριξη των επιχειρήσεων», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ. Αποσαφήνισε δε πως κάθε ευεργέτημα, όπως η αναστολή υποχρεώσεων, η μείωση ενοικίου ή η ενίσχυση της ρευστότητας, προϋποθέτει  να μην γίνει καμία απόλυση.

Τσακαλώτος: Μη το διανοηθείτε

Το ανοιχτό ενδεχόμενο που άφησε ο υπουργός Οικονομικών προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης με τον πρώην υπουργό Οικονομικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο να τονίζει ότι δε θα πρέπει «ούτε να το διανοηθεί».

«Ο κ. Σταϊκούρας είπε σήμερα ότι “αξιολογείται” η μη καταβολή στους εργαζόμενους του δώρου Πάσχα. Ούτε να το διανοηθεί», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «αν η ΝΔ θέλει να πληρώσουν και αυτήν την κρίση οι εργαζόμενοι του θυμίζουμε ότι “αξιολογείται” και ο ίδιος».

ΚΚΕ: Επικίνδυνη η συζήτηση για το δώρο Πάσχα

Άμεση ήταν η αντίδραση και του ΚΚΕ που σε ανακοίνωσή του τονίζει: 

«Η συζήτηση, που άνοιξε γύρω από την αναστολή του δώρου Πάσχα, είναι πολύ επικίνδυνη. Αποδεικνύεται ότι οι χθεσινές εξαγγελίες, με τα ανεπαρκή μέτρα στήριξης των εργαζομένων, λειτουργούν ως άλλοθι και δίνουν το πράσινο φως στην εργοδοσία για να μην αφήσει τίποτα όρθιο στους εργασιακούς χώρους. Κάνουμε καθαρό στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις: Να μη διανοηθούν να πειράξουν το δώρο των εργαζομένων. Δε θα ματώσουν οι εργαζόμενοι εν μέσω πανδημίας».

ΜΕΡΑ25: Καμία έκπτωση δικαιωμάτων εργαζομένων εν μέσω κορονοϊού

«Είναι αδιανόητο, ειδικά αυτή τη στιγμή που οι εργαζόμενοι χρειάζονται στήριξη, η κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε “καραντίνα” τα δικαιώματα τους» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης.

Όπως αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης το δώρο του Πάσχα πρέπει να καταβληθεί κανονικά, με τη στήριξη του ελληνικού Δημοσίου αν αυτό κρίνεται απαραίτητο μέσα από επεκτατική δημοσιονομική πολιτική.

Προσθέτει ότι καμία έκπτωση δεν πρέπει να γίνει εν μέσω κορονοϊού στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…