Newsroom

Newsroom

Πτώση F-4 Phantom: «Ραγίζει καρδιές» ο πατέρας του νεκρού 29χρονου υποσμηναγού (video)

«Το παιδί μου δεν θα του άρεσε να το πουν ήρωα, ήταν ταπεινό παιδί. Δεν έλεγε καν ότι είναι πιλότος, πόσο μάλλον ήρωας»

image

O πατέρας του Κωνσταντίνοy Τουρούτσικα μίλησε στην ΕΡΤ και έκανε γνωστό ότι η κηδεία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που σκοτώθηκε στο δυστύχημα με το Phantom F4 κοντά στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, θα γίνει την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου

Ο κ. Τουρούτσικας αρχικά αναφέρθηκε στην τυπική διαδικασία αναγνώρισης, την οποία χαρακτήρισε ως «μαρτύριο» και έκανε γνωστό ότι δεν θα παραστεί ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του και μητέρα του πιλότου: «Τους είπα, να πάω να κάνω αναγνώριση, ξεχάστε το. Δεν μετακινούμαι από το δωμάτιο που ζούσε το παιδί μου … μόνο στην κηδεία θα πάω αύριο, στον τάφο. Μας πήραν DNA … μπορώ να πάω να κάνω αναγνώριση του παιδιού μου; Εγώ τον είδα την Κυριακή, σε άριστη κατάσταση. Άριστη. Γελαστό, όλα ωραία. Θα πάω να δω το παιδί μου παραμορφωμένο; … Πώς θα είναι το παιδί μου με τέτοια πτώση, με 800 χλμ./ώρα στο νερό; Να δω τι, να το θυμάμαι έτσι; Πήραν DNA, δεν έφεραν καμία αντίρρηση».

«Θα δω πώς θα το αντιμετωπίσω στο μέλλον, φωτογραφίες, πτυχία, όλα αυτά, δεν νομίζω να τα αφήσω να τα βλέπω, κακό θα μου κάνουν θεωρώ», συνέχισε, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει το πένθος και την απώλεια του γιου του.

«Θα ήθελα να πω, να ακουστεί παντού στην Ελλάδα, δεν μου αρέσει η λέξη και δεν θα άρεσε και στο Μάριο η λέξη “ήρωας”, η ηρωοποίηση που προβάλλεται για το παιδί μου», συνέχισε, «το παιδί μου δεν θα του άρεσε να το πουν ήρωα, ήταν ταπεινό παιδί. Δεν έλεγε καν ότι είναι πιλότος, πόσο μάλλον ήρωας. Ήρωα είχε μόνο τον Ηλιάκη και πρότυπο, τους άλλους πεσόντες. Αυτοί πέσανε “εν καιρώ πολέμου”, μου έλεγε … το παιδί μου εμένα δεν σκοτώθηκε στον πόλεμο, σκοτώθηκε σε μια άσκηση, σε συνθήκες πολέμου. Και δεν είχε και αντίπαλο. Από πού κι ως πού ήρωας; Δεν θα του άρεσε. Ούτε εμένα μου αρέσει. Αν γινόταν αερομαχία και σκοτωνόταν, θα έλεγα “είναι ήρωας”. Όσοι σκοτώθηκαν το ’40 στην Αλβανία είναι ήρωες, βγαίναν με τις ξιφολόγχες και έχαναν τη ζωή τους. Αυτός τι ήρωας είναι; Εμένα μου έλεγε “εγώ πατέρα είμαι πολεμιστής, μαχητής”. Δεν ήθελε να μου πει μισθοφόρος, μια φορά που του το είπα, γιατί πληρώνεται γι’ αυτό που κάνει, το ήθελε. Μου είπε “δεν είμαι μισθοφόρος, οι μισθοφόροι δεν έχουν πατρίδα” … τα πάντα τα έκανε για την πατρίδα, αύριο που θα τον κηδεύσω, θεωρώ ότι η σημαία πάνω στο φέρετρο θα αναπαύσει την ψυχή του».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…