Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια φέρνει η εμπορική διένεξη ΗΠΑ – ΕΕ

Το τελευταίο επεισόδιο στην εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων μεγάλων οικονομιών οδήγησε στις ευρωπαϊκές μετοχές σε περαιτέρω πτώση σήμερα, με τους βασικούς δείκτες αναφοράς να σημειώνουν πτώση κατά 0,7% έως 1,4%.

5b309ff11dc524bd0a8b4717

Τις μετοχές επηρέασε δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να απαγορεύσει σε πολλές κινεζικές εταιρίες να επενδύουν σε αμερικανικές τεχνολογικές εταιρίες αλλά και να μπλοκάρει περισσότερες εξαγωγές τεχνολογικών προϊόντων στο Πεκίνο. Ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός κλάδος σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,9%.

Ο κλάδος που επηρεάζεται περισσότερο από τις ανησυχίες για το εμπόριο είναι η αυτοκινητοβιομηχανία, ένας βασικός στόχος για τον Τραμπ, ο οποίος δήλωσε την Παρασκευή ότι σκοπεύει να αυξήσει τους δασμούς για τις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων κατά 20%. Νωρίτερα σήμερα υποχώρησε κατά 1,4% και οδεύει προς την έβδομη συνεχή εβδομάδα απωλειών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχώρησε κατά 0,7% ενώ ο γερμανικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,9%. Τις χειρότερες επιδόσεις είχαν οι τραπεζικές μετοχές.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.