Πτολεμαΐδα: Η κυβέρνηση απάντησε με ξύλο και χημικά στην αγωνιστική «υποδοχή» εργαζομένων

«Φυγαδεύτηκε» ο Κωστής Χατζηδάκης ώστε να καταφέρει να παραστεί σε ημερίδα του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την απολιγνιτοποίηση

NewsRoom 08/02/2020 | 19:11

Ένταση επικράτησε έξω από ξενοδοχείο της Πτολεμαΐδας, όπου σε εξέλιξη βρίσκεται ημερίδα του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος για την απολιγνιτοποίηση, με κεντρικό ομιλητή τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη.

Αγωνιστική «υποδοχή» επιφύλαξαν εργαζόμενοι της ΔΕΗ και συνδικάτα στον υπουργό Ενέργειας και η απάντηση της κυβέρνησης για άλλη μια φορά ήταν...καταστολή, ξύλο και χημικά.

Όπως αναφέρει το kozani.tv, εργαζόμενοι της ΔΕΗ, συνδικάτα αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο, αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για το μέλλον της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ένταση ξεκίνησε, όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να μπει στην αίθουσα όπου γινόταν η ημερίδα.Τα ΜΑΤ αντέδρασαν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Ήταν τόσο οξυμένες μάλιστα οι διαμαρτυρίες, που ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης , φτάνοντας λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο μπήκε από την πίσω πόρτα για να αποφύγει την συγκέντρωση.