"Ψυχο-λογικές Σχέσεις": Τι θα γινόταν αν οι κολλητοί μας ήταν ψυχολόγοι;

«Γιατί πέφτω πάντα σε τέτοιους άνδρες»; «Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους. Πότε θα βρω τον σωστό»; «Του τα ‘χω πει τόσες φορές του άντρα µου. Γιατί δεν αλλάζει»; «Γιατί κολλάω και δεν µπορώ να πάρω µια απόφαση»; Όλοι έχουμε αναρωτηθεί γύρω από αυτά τα θέματα πάρα πολλές φορές.

Τα συζητάμε με τους φίλους μας χωρίς να έχουμε καταφέρει να δώσουμε ικανοποιητικές απαντήσεις. Στο βιβλίο Ψυχο-λογικές σχέσεις γίνονται οι ίδιες συζητήσεις και δίνονται ασυνήθιστες απαντήσεις, οι οποίες εκπλήσσουν.

Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες ο συγγραφέας απαντάει στα πιο πιο άμεσα ερωτήματα που μας απασχολούν με έναν ιδιαίτερα προσιτό τρόπο χωρίς να θυσιάζει την αξιοπιστία της επιχειρηματολογίας που αναπτύσσει. Δυο φίλοι ή δυο φίλες βγαίνουν για φαγητό ή για κρασί (αφού και ο ίδιος ο συγγραφέας ασχολείται με το κρασί) και κουβεντιάζουν για σχέσεις. Ο ένας από τους δυο παίρνει πάντα το ρόλο του ψυχολόγου και καθοδηγεί το άλλο μέρος της παρέας να βγει από το αδιέξοδο. Με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο, είναι πολύ εύκολο στον αναγνώστη να ταυτιστεί με τους ήρωες των ιστοριών και να βρει τη λύση και στο δικό του πρόβλημα.

Η πρωτοτυπία του βιβλίου όμως, δεν σταματά εδώ. Ο συγγραφέας Δημήτρης Φλαμούρης, έχει ένα ιδιαίτερο βιογραφικό, καθώς σπούδασε μαθηματικός και μετέπειτα μετέβη στο Λονδίνο για διδακτορικές σπουδές και χρηματοοικονομική καριέρα. Μετά από δεκαοχτώ χρόνια στα χρηματιστήρια τα παράτησε όλα και σπούδασε εκ νέου ψυχολογία με ειδίκσυεση στη θετική ψυχολογία, την ψυχολογία της ευτυχίας.

Πλέον διατηρεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον blog και διοργανώνει σεμινάτια και ομιλίας, παντρεύοντας το συναίσθημα της ψυχολογίας με τη λογική των θετικών επιστημών. Έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 65 χώρες και ασχολείται ερασιτεχνικά με το κρασί.

Τα πάντρεμα αυτό είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, κάτι που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι το βιβλίο είναι ήδη στη δεύτερη έκδοση, μετά από μόλις ενάμιση μήνα κυκλοφορίας.

Περισσότερα: 

Συνέντευξη του Δημήτρη Φλαμούρη στην Εναλλακτική Δράση 

Συνέντευξη του Δημήτρη Φλαμούρη στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης 

Οπισθόφυλλο βιβλίου

Τι θα γινόταν αν οι κολλητοί μας ήταν ψυχολόγοι; Πως θα έμοιαζαν οι συζητήσεις που κάνουμε μαζί τους όταν βγαίνουμε για ένα κρασί ή για ένα καφέ έστω; Όταν αναλύουμε τα θέματα που μας απασχολούν;

Θέματα όπως:

· Γιατί πέφτω συνέχεια σε τέτοιου είδους άτομα;

· Του τα ‘χω πει τόσες φορές του άντρα μου. Γιατί δεν αλλάζει;

· Γιατί κολλάω και δεν μπορώ να πάρω μια απόφαση;

· Γιατί μου παίρνει τόσο χρόνο να ξεκολλήσω από τον/την πρώην μου;

· Μου αντιστέκεται πολύ αλλά θα τον/την στρώσω εγώ…

· Μα όλα εγώ πρέπει να τα κάνω επιτέλους;

· Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους. Πότε θα βρω τον σωστό;

· Με έχει κουράσει ο ξερόλας συνάδελφος… Δεν αντέχω άλλο!

· Πως μπορώ να νιώσω την ευτυχία;

Αυτά και άλλα πολλά, εξίσου σημαντικά ζητήματα, συζητούν οι φίλοι με τον κολλητό-ψυχολόγο τους μέσα στο βιβλίο αυτό. Με έξυπνους, καθημερινούς διαλόγους και προκλητικά επιχειρήματα, ο Δημήτρης Φλαμούρης, PhD, συνδυάζει τις ψυχολογικές θεωρίες με τη μαθηματική λογική, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθημερινά πολιορκούν τον συναισθηματικό μας κόσμο. Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες, το βιβλίο βοηθάει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητημάτων που όλους μας απασχολούν. Έτσι, καταφέρνει να γίνει ο φίλος με τον οποίο όλοι θα θέλαμε να βγούμε για ένα καφέ. Ή, ακόμα καλύτερα, για ένα κρασί..!Ηλιόπουλος :«Η ύπαρξη εκβιαζόμενων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία»

Ηλιόπουλος :«Η ύπαρξη εκβιαζόμενων πολιτικών και στρατιωτικών στελεχών είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία»

«Η ΝΔ αυτό το τριήμερο είχε μια γραμμή “μπουφέ”, έλεγε ο καθένας τα πάντα. Ακούσαμε…

Κριθαρίδης: «Αδιανόητη η άδεια Μπακογιάννη – ΕΛΑΣ στη ναζιστική φιέστα των χρυσαυγιτών για τα Ίμια»

Κριθαρίδης: «Αδιανόητη η άδεια Μπακογιάννη – ΕΛΑΣ στη ναζιστική φιέστα των χρυσαυγιτών για τα Ίμια»

«Να απαγορευτεί η ναζιστική φιέστα και να σταματήσει η εξουσία, κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, ΕΛΑΣ κλπ να…

ΣΥΡΙΖA: Σε προεκλογικό πανικό ο Μητσοτάκης παίρνει πίσω το ΠΔ για τους καλλιτέχνες

ΣΥΡΙΖA: Σε προεκλογικό πανικό ο Μητσοτάκης παίρνει πίσω το ΠΔ για τους καλλιτέχνες

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού πρώτα εξευτέλισε και τους ίδιους του τους υπουργούς, οι οποίοι εμφανίζονταν…

Μετά τις αντιδράσεις διαψεύδει ο Μπακογιάννης ότι έδωσε άδεια για την Ναζιστική φιέστα

Μετά τις αντιδράσεις διαψεύδει ο Μπακογιάννης ότι έδωσε άδεια για την Ναζιστική φιέστα

Μετά τις έντονες αντιδράσεις από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή,…