Newsroom

Newsroom

Ψυχίατρος για πατέρα Άννυς: Ένας άνθρωπος που ομολογεί ότι έκανε αυτά που έκανε είναι δυνατόν να μην σκότωσε το παιδί;

«Η μητέρα της Άννυ βρίσκεται σε κατάθλιψη. Όταν την είχα συναντήσει την πρώτη φορά και ο άντρας της είχε ομολογήσει τι είχε συμβεί με το παιδί, αντίκρυσα μια γυναίκα σε απόλυτο σοκ, ήταν χαμένη...».

57e50a201dc52464328b47a2 1

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην κατάθεσή του στο Μικτό Ορκωτό Διακστήριο της Αθήνας ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος παρακολουθεί, όπως είπε, την Δημητρίνα Μπορίσοβα, μητέρα της 4χρονης Άννυ.

«Αντίκρυσα μια μητέρα που ήταν ιδιαίτερα χάλια, απελπισμένη στενοχωρημένη, χαμένη. Μια γυναίκα που είχε υποστεί το απόλυτο σοκ» ανέφερε ο κ. Σούρας στο δικαστήριο και επισήμανε πως σήμερα η μητέρα της μικρής πάσχει από κατάθλιψη. Ακόμη, ο μάρτυρας υπεράσπισης ανέφερε ότι όταν είχε δει την μητέρα της Άννυ την πρώτη φορά – συνολικά όπως είπε την συνάντησε δυο φορές και μιλάνε στο τηλέφωνο- της έκανε μια ένεση αγχολυτική και συνέστησε σε όσους βρίσκονταν μαζί της να μην την αφήσουν μόνη διότι υπήρχε κίνδυνος να αυτοκτονήσει.

Όπως κατέθεσε, η κατηγορουμένη βασανίζεται διότι όπως του είπε, δεν είχε καταλάβει με ποιον άνθρωπο είχε να κάνει και άφησε την Άννυ μαζί του. Ωστόσο, ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο όταν ο κ. Σούρας μίλησε για «ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας» κάτι που όπως είπε «δεν φαίνεται και περιλαμβάνει πολλές φάσεις». Ακόμη, ο ψυχίατρος έκανε λόγο για ηθική, σεξουαλική, κοινωνική άρση αναστολών «φωτογραφίζοντας» τον κατηγορούμενο πατέρα της Άννυ, χωρίς όμως να τον κατανομάσει.

«Ένας άνθρωπος που ομολογεί ότι έκανε αυτά που έκανε είναι δυνατόν να μην σκότωσε το παιδί; Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνει τη δολοφονία από τον τεμαχισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σούρας αναφερόμενος ξεκάθαρα στον κατηγορούμενο πατέρα της μικρής, ο οποίος έχει αρνηθεί την πράξη της δολοφονίας, έχει αποδεχθεί όμως ότι τεμάχισε το παιδί του!

Και συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο ψυχίατρος, τόνισε στο δικαστήριο: «Το κερασάκι είναι ότι δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν υπάρχουν ενοχές, αυτός ο άνθρωπος δεν μετανιώνει. Πώς να μετανιώσει; Αφού δεν υπάρχει συναίσθημα. Το χαρακτηριστικό αυτής της διαταραχής είναι ότι δεν υπάρχει συναίσθημα».

Υπεράσπιση Στ. Μπακαρτζίεβ: Μιλάτε για τον πρώτο κατηγορούμενο; Τον έχετε εξετάσει;

Δ. Σούρας: Δεν τον εξέτασα, αλλά έχει όλα τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης διαταραχής, εχώ διαβάσει όλες τις εκθέσεις, τη δικογραφία, κατέθεσαν δυο άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες, ψυχίατροι…

Υπεράσπιση: Αυτοί που κατέθεσαν αυτά που κατέθεσαν για τον Σάββα, τον εξέτασαν, εσείς όμως όχι ….

Δ. Σούρας: Είμαι ο ψυχίατρος της μητέρας. Πιστεύετε ότι ένας ψυχίατρος με 35 χρόνια στην πλάτη του, είναι ανίκανος να καταλάβει;

Υπεράσπιση: Όπου βρεθείτε και όπου σταθείτε στα κανάλια μόνο για τον πελάτη λέτε.

Δ. Σούρας: Εγώ μόνο τέσσερις φορές βγήκα στην τηλεόραση.

Υπεράσπιση Νασίφ Αχμέντοφ: Αυτές τις διαγνώσεις χωρίςς να εξετάσετε τους ασθενείς τις κάνετε συχνά;

Δ. Σούρας: Θέλετε να με προσβάλετε;

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…