Newsroom

Newsroom

Ψυχίατροι προειδοποιούν: Ο Τραμπ είναι ανίκανος για πρόεδρος

«Ανίκανο να υπηρετήσει με ασφάλεια τα καθήκοντά του ως πρόεδρος» χαρακτηρίζουν ψυχίατροι, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί τον νέο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε μια ανοιχτή τους επιστολή.

58a2f4071dc524a55f8b49a0

Συγκεκριμένα, 35 επαγγελματίες ψυχικής υγείας προειδοποιούν ότι «τα λόγια και η συμπεριφορά του δείχνουν μια βαθιά αδυναμία να συμπάσχει» ενώ επίσης «έχει την τάση να στρεβλώνει την πραγματικότητα για να χωρέσει τον προσωπικό του μύθο».

Αν και είναι παρακινδυνευμένο οι ψυχίατροι να κρίνουν την υγεία ενός δημόσιου προσώπου χωρίς καν να τον έχουν εξετάσει καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από τον κώδικα της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης, σε επιστολή τους προς την New York Times, οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας επισημαίνουν ότι αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους επειδή όπως λένε ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

«Αυτή η σιωπή έχει ως αποτέλεσμα την αποτυχία να προσφέρουμε την εμπειρία μας σε δημοσιογράφους που ανησυχούν και σε μέλη του Κογκρέσου σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Φοβόμαστε ότι είναι πολύ επικίνδυνο να παραμένουμε σιωπηλοί. Τα λόγια και οι πράξεις του κυρίου Τραμπ καταδεικνύουν μία ανικανότητα να ανεχθεί απόψεις διαφορετικές από τη δική του και να οδηγείται σε οργισμένες αντιδράσεις. Τα λόγια του και η συμπεριφορά του κ. Τραμπ δείχνουν βαθιά αδυναμία κατανόησης. Άτομα με αυτά τα χαρακτηριστικά στρεβλώνουν την πραγματικότητα για να χωρέσουν σε αυτή τη δική τους ψυχολογική κατάσταση και επιτίθενται σε γεγονότα και σε εκείνους που τους τα μεταφέρουν (δημοσιογράφους, επιστήμονες)

Σε έναν ισχυρό ηγέτη αυτές οι επιθέσεις είναι πιθανόν να είναι αυξανόμενες, ώστε ο προσωπικός του μύθος για μεγαλείο να επιβεβαιωθεί. Πιστεύουμε ότι η σοβαρή συναισθηματική αστάθεια που καταδεικνύεται από τις ομιλίες και τις ενέργειες του κυρίου Τραμπ τον καθιστά ανίκανο για να υπηρετήσει με ασφάλεια ως πρόεδρος», αναφέρει η επίμαχη επιστολή.

Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο Lance Dodes, συνταξιούχος καθηγητής ψυχιατρικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και ο Joseph Schachter, ο οποίος κατέχει εξέχουσα θέση στη Διεθνή Ένωση Ψυχαναλυτών (International Psychoanalytic Association).

Ο αριθμός των επαγγελματιών ψυχικής υγείας που έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ψυχική υγεία του Ντόναλντ Τραμπ αυξάνεται συνεχώς.

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό