Ψυχολόγος υποστηρίζει ότι ο φεμινισμός είναι κίνδυνος για την οικογένεια – Αντιδράσεις στο facebook, επιμένει ο ίδιος

Σχεδόν 1.500 σχόλια έχει συγκεντρώσει στην αμφιλεγόμενη ανάρτησή του ο ψυχολόγος

267766325 455657505971907 7831726264374163411 n

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ανάρτηση ψυχολόγου, ο οποίος με κάρτα που ανέβασε στη σελίδα του στο facebook υποστηρίζει ότι ο Φεμινισμός είναι ο νούμερο 1 παράγοντας κινδύνου για μια οικογένεια.

Ο Στέφανος Σιδηρόπουλος ανήρτησε πριν δύο ημέρες μια δική του κάρτα στην πλατφόρμα, όπου αναφέρει τους δέκα βασικότερους παράγοντες κινδύνου για μια οικογένεια.

Σύμφωνα με τον κ. Σιδηρόπουλο οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την οικογένεια είναι οι εξής: 

Φεμινισμός,
Αλκοολισμός,
Ναρκωτικά, 
Τζόγος,
Απιστία,
Ψέμα,
Κακοποίηση – Βία
Χρεωκοπία,
Ζήλια,
Εγωκεντρισμός

Όπως είναι λογικό η ανάρτησή του προκάλεσε την οργή των χρηστών του facebook οι οποίοι μαζικά τον εγκαλούν για αυτή του τη θέση, αλλά και για το γεγονός ότι θέτει τον φεμινισμό στην πρώτη θέση του καταλόγου που διαμόρφωσε.

Ωστόσο, ο ψυχολόγος δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανασκευάσει τις απόψεις του, αφού αντί να διαγράψει την ανάρτηση, απαντά με σχόλια στους χρήστες που τον επικρίνουν, επιμένοντας στη θέση του.

«Υπάρχουν τόσο διαθέσιμα βιβλία επί της ιστορίας του φεμινισμού και επί των βασικών του αρχών της ιδεολογία του στο ξεκίνημα του. Παρακαλώ πολύ μάθετε πάνω σε ποια θεμέλια συγκροτήθηκε η ιδεολογία του φεμινισμού και η οπτική του σχετικά με τον θεσμό της οικογένειας. Επίσης μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες και για το “σήμερα του” όπου ξεκάθαρα το λένε», υποστηρίζει σε απάντησή του προς μια χρήστρια του facebook, επικαλούμενος μάλιστα τη συνέντευξη φεμινίστριας στο αμερικανικό Vice, όπου εκείνη υποστηρίζει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει φεμινιστικό μέλλον χωρίς την απόρριψη της οικογένειας».

Ο κ. Σιδηρόπουλος, απαντώντας σε άλλη χρήστρια που τον ρωτά «πότε, ειλικρινά πότε, ο φεμινισμός έθεσε σε κίνδυνο μια οικογένεια;» αναφέρει: «Από το ξεκίνημα του, προφανώς δεν γνωρίζετε τι πρεσβεύει ο φεμινισμός σχετικά με το θεσμό της οικογένειας, για να ρωτάτε αυτό το πράγμα τώρα», και συνεχίζει: «”Κρύπτειν αμαθίην κρέσσον, ή ες το μέσον φέρειν.”
–Καλύτερα να κρύβεις την αμάθειά σου παρά να τη φανερώνεις, έλεγε ο Ηράκλειτος. Η άγνοια σας περί της άποψης του Φεμινισμού για το θεσμό της οικογένειας είναι ολοφάνερη, λυπάμαι αλλά εκτίθεστε». «Σας είπα “λυπάμαι αλλά εκτίθεστε” εντούτοις συνεχίζετε, είναι ολοφάνερο ότι έχετε καλοπροαίρετη άγνοια και δεν έχετε ιδέα για το τι πρεσβεύει ο φεμινισμός σχετικά με το θεσμό της οικογένειας. Παρακαλώ διαβάστε καλύτερα σχετικά με τον φεμινισμό και θα δείτε ότι δεν θα χρειαστείτε να με ξανά ρωτήσετε σχετικά».

Ορισμένα από τα επικριτικά σχόλια που έχει δεχτεί στην ανάρτησή του αναφέρουν:

– Ο φεμινισμος φέρνει διαζύγια; Όχι.
Ο φαλοκρατισμός φέρνει γυναικοκτονιες; Ναι
Είσαι ψυχολογος; Όχι. Είσαι ένα αντιεπιστημονικό νούμερο.

– Από πότε η προσωπική (απαράδεκτη κι ατεκμηρίωτη) άποψη είναι επιστήμη;
Ό,τι να ‘ναι…

– Μια καλη ιδεα για ολους μας θα ηταν να αλλάξετε επάγγελμα

– Χρήσιμη δημοσίευση. Να φαίνονται οι καρδούλες, τα like και τα σχόλια. Να ξέρουν οι γυναίκες από ποιους κινδυνεύουν να γίνουν η νέα Καρολάιν.

– Μια χαρά παιδί αλλά σε μια δύσκολη στιγμή έπεσε στο φεμινισμό… Το παρασύρανε κάτι φίλοι από τη γειτονιά, παλιόπαιδα… Τόσα δράματα της διπλανής πόρτας που προσπερνάμε..

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι ορισμένοι υποστήριξαν τον ψυχολόγο αναρτώντας σειρά σεξιστικών σχολίων:

– Υπάρχει και κάποιος τουλάχιστον που δεν φοβάται τα cancel culture και λέει τα πράγματα όπως είναι

– Βριστε τον οσο θελετε, εγω παντως ευτυχισμενη οικογενεια με μανα φεμινιστρια δεν εχω δει…
(Και καπως ετσι τωρα θα βριζουν εμενα οι σουφραζετες του πληκτρολογιου και οι υποτακτικοι τους. Ναι ναι με πληρωσε για να το πω αυτο ναι)

– Απίστευτο γλέντι! Ανεπανάληπτο! Δόκτωρ είστε ο γλεντζές κάθε φεμίμουρλης! Από σήμερα κερδίσατε κάτι χιλιάδες φαν παραπάνω

– Μπράβο γιατρέ…άσε τις @γ@μητες και τους gay φίλους τους να σκουζουν

Κασσελάκης: Πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή μετά το τέλος της θητείας του – Τα δώρα και η τούρτα (Video – Photos)

kasselakis genethlia 8

Κασσελάκης: Πάρτι γενεθλίων στου Ψυρρή μετά το τέλος της θητείας του – Τα δώρα και η τούρτα (Video – Photos)

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μεγάλο πάρτι γενεθλίων για τα 36 του χρόνια απόψε (29/03) σε…