Ζωή Χαλιδιά

Ψηλά τη χτίζει τη φωλιά και θα λυγίσει ο κλώνος

Έχουμε ένα άθροισμα συμβάντων ικανό να δημιουργήσει πόλωση στο εκλογικό σώμα και έλλειψη διάθεσης για δοκιμές με την ψήφο του. Έχουν σοβαρέψει πολύ τα πράγματα κύριε Ανδρουλάκη.

4962152

Η μάχη των εντυπώσεων είναι μια τζούφια μάχη. Διότι οι εντυπώσεις, από τη φύση τους, έχουν ατεκμηρίωτη και ανολοκλήρωτη υπόσταση. Μπορεί μεν να προκαλέσουν το ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού, όμως αν δεν υπάρχει ουσία δεν φτάνουν για να προκαλέσουν κι αφοσίωση. Ειδικά σε χαλεπούς καιρούς που όλα σοβαρεύουν.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, εξέφρασε καθαρά την πίστη του, ότι «θα γίνει και κυβέρνηση». Του το ευχόμεθα.
Πού στηρίζει όμως αυτή του τη βεβαιότητα; 
Ο κος Ανδρουλάκης φαίνεται να επενδύει στις εντυπώσεις. Δηλαδή στο ντόρο που προκάλεσε η εκλογή του στην ηγεσία του κόμματός του και στις δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν, -οι οποίες δεν έκρυψαν τη διάθεσή τους να «φουσκώσουν» με αέρα τα πανιά του.
Βάση αυτών, προκρίνει ότι θα εξασφαλίσει ένα εκλογικό ποσοστό ικανό να τον χρήσει «πολύφερνη νύφη», για όποιο κόμμα κι αν βγει πρώτο. Με αυτή την έννοια προβλέπει ότι θα γίνει και κυβέρνηση. 
Επίσης στο τελευταίο του ασαφές απόφθεγμα λέει ότι: «Το δίλημμα μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών δεν θα είναι εάν θα πάνε κάποιοι με τη Νέα Δημοκρατία ή τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εάν θα πάνε με τους νικητές ή τους ηττημένους και εμείς θα είμαστε οι νικητές». Η πολιτική όμως -ειδικά στην παρούσα φάση- δεν είναι μία ευχάριστη ιστοριούλα αλά Κοέγιο. Λίγο συναίσθημα, λίγο βουδισμό του στιλ «όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν όλο συνωμοτεί για να το πετύχεις»…

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εν ολίγοις παραβλέπει την ουσία. Το τοπίο σήμερα ασφυκτιά από έντονα αδιέξοδα. Η Ευρώπη ζει υπό το βάρος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας- Ουκρανίας κι η Ελλάδα σέρνει το χορό της ψυχικής κούρασης και της αχαλίνωτης ακριβείας. Η πανδημία χαντάκωσε τον κάθε πολίτη με διαφορετικό τρόπο, οι πυρκαγιές σάρωσαν τη χώρα, τα χιόνια τσάκισαν πολλών το ηθικό, ενώ οι τιμές του ρεύματος, του φυσικού αερίου και των ειδών πρώτης ανάγκης μας έκαναν όλους πιο φτωχούς,. Έχουμε δηλαδή ένα άθροισμα συμβάντων ικανό να δημιουργήσει πόλωση στο εκλογικό σώμα και έλλειψη διάθεσης για δοκιμές με την ψήφο του. Έχουν σοβαρέψει πολύ τα πράγματα κύριε Ανδρουλάκη. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr