Newsroom

Newsroom

Ψίχουλα για τους φτωχούς της Καισαριανής

Της Αντιγόνης Μιχοπούλου 

koinoniko pantopoleio

Της Αντιγόνης Μιχοπούλου 

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η υπόθεση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Καισαριανής μετά από ένα αποκαλυπτικό δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.

Συγκεκριμένα οι δήμοι Καισαριανής και Ζωγράφου πριν από περίπου δυο χρόνια πραγματοποίησαν μια σύμπραξη  με σκοπό  να συμμετέχουν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την στήριξη των φτωχών. Το πρόγραμμα αφορούσε 80.000 κατοίκους και γι αυτό τον λόγο προέκυψε η συνεργασία των δυο όμορων δήμων.

Τα χρήματα του  ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της φτώχειας ήταν 1.360.000 ευρώ. Όπως προέκυψε  μετά το δημοτικό συμβούλιο στις 20 Μαρτίου αλλά και μετά από ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών Καισαριανής, πριν από ένα μήνα υπήρξε θέμα με ανύπαρκτες προμήθειες του κοινωνικού παντοπωλείου.

Η ΜΚΟ ζήτησε εγγράφως να της δοθεί βεβαίωση από το κοινωνικό παντοπωλείο, ότι είχαν παραδοθεί συγκεκριμένες ποσότητες τροφίμων φάντασμα, κόστους 355.492,00. Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη  Χασάπη, πρόεδρο του κοινωνικού παντοπωλείου  αυτές οι ποσότητες ουδέποτε δόθηκαν.

Ο πρόεδρος απευθύνθηκε στον δήμαρχο, καταγγέλλοντας το γεγονός, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως «απάτη», χωρίς να γίνει ουδεμία άλλη ενέργεια.

Να σημειωθεί ότι το ποσό των 272.000 ευρώ από το πρόγραμμα δόθηκε για προβολή του προγράμματος, ενώ το 1.088.000 σύμφωνα με πληροφορίες πήγε για την μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού των Δομών που δημιουργήθηκαν ώστε να «τρέξουν» το πρόγραμμα αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Συνεργασίας Πολιτών Καισιαριανής «η αδιαφάνεια που επικράτησε στις προσλήψεις στο πρόγραμμα. Ακόμα ακόμα και μόνον τα ονόματα να αναγνώσει κάποιος υποψιάζεται πελατειακές σχέσεις».

Ο πρώην δήμαρχος της περιοχής  Σπύρος Τζόκας μιλώντας στο  Koutipadoras.gr τόνισε ότι  «η υπόθεση θα σταλεί τόσο στην διαχειριστική αρχή του υπουργείου εργασίας ενώ παράλληλα θα κοινοποιηθεί και στον εισαγγελέα προς διερεύνηση».

Πάντως αυτό  που προκύπτει από πρόχειρους υπολογισμούς τα χρήματα που τελικά δόθηκαν στους φτωχούς μέσω των Δομών    είναι το 2% του συνολικού ποσού. Δηλαδή σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο τα χρήματα τα οποία  εκταμιεύτηκαν  από το ΕΣΠΑ  πήραν διάφορες άλλες κατευθύνσεις εκτός από αυτήν για την οποία δόθηκαν

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…