Newsroom

Newsroom

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή το ρυθμιστικό σχέδιο και τα άρθρα για το γήπεδο της ΑΕΚ

Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το ρυθμιστικό σχέδιο για την Αττική στο οποίο περιλαμβάνεται και το θέμα του…

vouli 2 5

Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής το ρυθμιστικό σχέδιο για την Αττική στο οποίο περιλαμβάνεται και το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ και κατατίθεται στο θερινό τμήμα της Βουλής με τις ψήφους των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ τα άρθρα 81 και 82 που αφορούν στο γήπεδο της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ υπερψηφίστηκαν και από τους ΑΝΕΛ αλλά και από ανεξάρτητους βουλευτές. Το νομοσχέδιο στο σύνολό του καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκε, όπως και η Χρυσή Αυγή.

Το νομοσχέδιο πέρασε χωρίς αλλαγές στα άρθρα που αφορούσαν το γήπεδο της ΑΕΚ και πλέον προωθείται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου ανακοίνωσε το μεσημέρι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τα άρθρα 81 και 82.

«Η υπόθεση έχει πάρει πια εκρηκτικές διαστάσεις. Από την αρχή επισημάναμε σοβαρά προβλήματα λόγω του αποχαρακτηρισμού του Άλσους, δηλαδή δασικής έκτασης έξι στρεμμάτων αλλά και της δυνατότητας που δίνει το άρθρο 82 να αποχαρακτηριστούν επιπλέον στρέμματα άλσους». Εκανε μάλιστα λόγο για απειλές και τραμπουκισμούς, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε δείξει τότε μία θετική διάθεση και για να καταθέσουμε τροπολογία αλλά πραγματικά υπό το κράτος απειλών και τραμπουκισμών είμαστε τελείως αρνητικοί και στο άρθρο 81 και στο άρθρο 82» ενώ συμπλήρωσε πως: «τρεις φορές διαλύθηκε η συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής που ήθελαν να εκφράσουν τις απόψεις τους. Υπό το κράτος τέτοιων απειλών και τρομοκρατίας, δεν δεχόμαστε καμία συζήτηση».

Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η πρώτη τασσόταν κατά του ρυθμιστικού σχεδίου, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε από οπαδούς της ομάδας υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Ισχυρές ήταν οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, ωστόσο δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο μεταξύ των συγκεντρωμένων.