Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας για τα ερευνητικά κέντρα

Με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει δεκτές σειρά βουλευτικών τροπολογιών, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και…

voyli 26

Με τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο να κάνει δεκτές σειρά βουλευτικών τροπολογιών, ολοκληρώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ερευνητικά κέντρα.

Άρθρα και τροπολογίες, οι οποίες έφθασαν συνολικά στις 73, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία. Από την πλευρά του πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι κάνει «δωράκια» μόνο προς τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, αποδεχόμενη μόνο τις δικές τους προτάσεις.

Απαντώντας στους βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόσο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, αντέτειναν ότι η αποδοχή προτάσεων βουλευτών όλων των κομμάτων για την βελτίωση ατελειών ή ορισμένων παραλείψεων του νομοσχεδίου δείχνει σεβασμό στο ρόλο του βουλευτή.

Με τις νέες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν, προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι:
-Αναστέλλονται μέχρι και την έγκριση των σχετικών μελετών ανάπλασης της περιοχής και το αργότερο μέχρι 12 μήνες, οι διοικητικές κυρώσεις και τυχόν πρωτόκολλα κατεδάφισης για τις υφιστάμενες κατασκευές κατά μήκος της οδού «Ακτή Κουμουνδούρου», επί της ζώνης Αιγιαλού και Παραλίας στην περιοχή Μικρολίμανο, του δήμου Πειραιά.

-Επιτρέπεται η δημοσιοποίηση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις περιπτώσεις εγκλημάτων, των οποίων ο δράστης κρίνεται από τον αρμόδιο εισαγγελέα ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και διαφεύγει τη σύλληψη ή είναι αγνώστου διαμονής.

-Ρυθμίζονται εκ νέου θέματα εισαγωγής αποφοίτων του Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

-Τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ο εκπαιδευτής και ο υπάλληλος που υπηρετεί σε σχολεία, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

-Επιτρέπεται η μεταγραφή φοιτητών πανεπιστημίων και ΤΕΙ για λόγους υγείας σε ποσοστό 5%.

-Ιδρύεται γραφείο Μειονοτικής Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο ασκεί το συντονισμό των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Ξάνθης και Έβρου για τα ειδικότερα ζητήματα της μουσουλμανικής εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, καταργείται το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μειονοτικής Εκπαίδευσης και το Συντονιστικό Γραφείο Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…