Ψηφίστηκε από τη γερμανική Βουλή το ελληνικό πρόγραμμα

Υπερψηφίστηκε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας. Βήμα – βήμα θα εκταμιεύονται οι δόσεις του πακέτου στήριξης μόνο αν και εφόσον η χώρα υλοποιεί τα προβλεπόμενα μέτρα, υπογράμμισε στη  Bundestag ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για νέα χρέη που θα δημιουργηθούν προκειμένου να καλυφτούν τα παλιά, έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του

germaniki bouli

Υπερψηφίστηκε το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας. Βήμα – βήμα θα εκταμιεύονται οι δόσεις του πακέτου στήριξης μόνο αν και εφόσον η χώρα υλοποιεί τα προβλεπόμενα μέτρα, υπογράμμισε στη  Bundestag ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για νέα χρέη που θα δημιουργηθούν προκειμένου να καλυφτούν τα παλιά, έκανε λόγο ο επικεφαλής της ΚΟ του Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι.

Με συνολικά 454 ψήφους υπέρ «πέρασε» από το γερμανικό κοινοβούλιο το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης υπό τον ΕΜΣ και η εκταμίευση της πρώτης δόσης, ύψους 26 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι βουλευτές που ψήφησαν κατά ανήλθαν στους 113 ενώ 18 ήταν οι αποχές σε σύνολο 585 ψηφισάντων.

 

Σόιμπλε: Βήμα – βήμα οι δόσεις και εφόσον το πρόγραμμα υλοποιείται

Πως θα εκταμιεύονται βήμα – βήμα οι δόσεις του τρίτου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας μόνο αν και εφόσον η χώρα υλοποιεί τα προβλεπόμενα μέτρα, τόνισε στη  Bundestag ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καλώντας ταυτόχρονα τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τη συμφωνία.

Όπως είπε ο Σόιμπλε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του γερμανικού κοινοβουλίου με θέμα την έγκριση του νέου ελληνικού προγράμματος, πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μια «νέα αρχή» ώστε να «σταθεί γρήγορα στα πόδια της». Ο γερμανός υπουργός επισήμανε ότι οι δόσεις του πακέτου θα εκταμιεύονται βήμα προς βήμα κάθε φορά που θα καλύπτονται οι υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί από τη χώρα. Κάθε σταθεροποιητικό πακέτο θα εξαρτάται από την εφαρμογή του προγράμματος, πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει εγγύηση ότι όλα αυτά θα λειτουργήσουν, όμως το ελληνικό κοινοβούλιο αποδέχθηκε ένα μέρος αυτών των αλλαγών και δεν θα ήταν σωστό να μη δώσουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα μίας νέας αρχής».

Παρουσιάζοντας τις βασικές πτυχές του προγράμματος στους Γερμανούς βουλευτές σημείωσε ότι με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου «βοηθάμε την Ελλάδα να μπει στο σωστό δρόμο» και πρόσθεσε πως μόνο αν η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της και υλοποιήσει πλήρως το πρόγραμμα, θα μπορέσει να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, η ταχύτατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Ελλάδα είναι απαραίτητη ενώ πρέπει άμεσα να ξεπεραστούν και τα προβλήματα τα οποία προκλήθηκαν με το capital control.

«Οι τελευταίοι οκτώ μήνες δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να έχει το οποιοδήποτε πλεόνασμα, θέλω να ελπίζω ότι αυτό θα αναστραφεί» είπε ακόμη.

 

Κατά του τρίτου μνημoνίου το Die Linke – Τι είπε ο Γκρέγκορ Γκίζι

Κατά του τρίτου ελληνικού προγράμματος τάχθηκε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος Die Linke Γκρέγκορ Γκίζι, ασκώντας κριτική στην συμφωνία η οποία επετεύχθη.

Μιλώντας στη Bundestag ο κ. Γκίζι επισήμανε ότι και με αυτό το πρόγραμμα δημιουργούνται νέα χρέη προκειμένου να καλυφθούν τα παλιά και ανέδειξε το γεγονός ότι «η Γερμανία δεν έχει ως τώρα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα», ενώ έχει η ίδια εξοικονομήσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την κρίση, λόγω της πολιτικής των επιτοκίων, η οποία, όπως είπε, ασκήθηκε και πάλι σε βάρος των πολιτών, των οποίων η αγοραστική δύναμη μειώθηκε.

Ο επικεφαλής του Die Linke επανέλαβε την αλληλεγγύη του κόμματός του προς τον ελληνικό λαό και τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Στο γερμανικό δημόσιο τα ελληνικά αεροδρόμια

«Λέτε στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήστε. Αυτό είναι de facto λάθος. Τα 14 αεροδρόμια της Ελλάδας θα πάνε στη Fraport. Δηλαδή θα πάνε υπέρ του δημοσίου στη Γερμανία» ανέφερε για το ζήτημα ο Γκρέγκορ Γκίζι, για να συνεχίσει: «Τα ελληνικά αεροδρόμια θα περάσουν σε εταιρεία δημοσίου ελέγχου γερμανικού κρατιδίου σε τιμή πολύ μικρή. Τα 50 δις που ψάχνει η ελληνική πλευρά από το Ταμείο Εκποιήσεων δεν θα τα βρει ποτέ, σας το εγγυώμαι αυτό».

 

 

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Δημοσκοπήσεις

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν – Οι 2 νικητές και οι 5 ηττημένοι

Για ποια κόμματα οι μετρήσεις δεν είναι και πολύ αισιόδοξες και ποιοι φαίνεται να κερδίζουν

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο – Το πρωτοφανές περιστατικό (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…