Ψήφισμα για επέκταση του πολιτικού γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια

Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες στην πλατφόρμα Avaaz για την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, την οποία στηρίζει όλο και περισσότερος κόσμος και συλλογικότητες κάθε μέρα. 

bb0b02d1d71178ff65aadb97a6507f79

 γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια έχει αναγνωριστεί ήδη σε 16 χώρες της Ευρώπης.

Ο Γιώργος Τασιούλης από την ομάδα που ξεκίνησε την πρωτοβουλία αυτή, «Λοατκι Κόρινθος & Φίλοι»,  μίλησε για τους στόχους τους και για τη σημασία της μη διάκρισης των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο.

H ομάδα και oι στόχοι της.

Η ομάδα «Λοατκι Κόρινθος & Φίλοι» ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία κάποιων ατόμων στην Κορινθία, το καλοκαίρι του 2020 και είναι η μοναδική λοατκι ομάδα σε όλο το νομό. Προς το παρόν είναι μια άτυπη ομάδα, χωρίς καταστατικό και νομική αναγνώριση, λόγω περιορισμένων οικονομικών πόρων. Ευελπιστούμε στο εγγύς μέλλον να καταφέρουμε να πάρουμε τη μορφή συλλόγου. Άλλωστε είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι στους λίγους μόλις μήνες ύπαρξης της ομάδας, οι ακόλουθοι της σελίδας μας έχουν φτάσει τους 1000, αριθμός αρκετά ενθαρρυντικός αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι δρούμε χωρίς οικονομικούς πόρους, χωρίς στήριξη από κάποιον φορέα και είμαστε στην επαρχία όπου υπάρχει τεράστια προκατάληψη απέναντι στη λοατκι κοινότητα.

Οι στόχοι της ομάδας αφορούν στο να δείξουμε ότι και εμείς υπάρχουμε στην Κορινθία, στη σύσφιξη των δεσμών της κορινθιακής – και όχι μόνο – λοατκι κοινότητας, στην παροχή οποιαδήποτε βοήθειας στα άτομα της λοατκι κοινότητας και στην καταπολέμηση του ρατσισμού.

Τι θα σημάνει για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα η επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια;

Όσον αφορά την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, έχουμε να επισημάνουμε πως το μεγαλύτερο μέρος των νομικών προβλημάτων επιλύθηκε με το σύμφωνο συμβίωσης που πλέον ισχύει για όλους τους πολίτες. Όμως, η μη αναγνώριση από την ελληνική πολιτεία των πολιτικών γάμων ομοφύλων, δημιουργεί προβλήματα σε όσα ζευγάρια έχουν συνάψει αντίστοιχους γάμους στο εξωτερικό. Τα ζευγάρια αυτά λοιπόν, αν θέλουν να έχουν νομική αναγνώριση στην Ελλάδα πρέπει να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης. Επίσης, όλοι οι πολίτες που είμαστε εναντίον του ρατσισμού, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το ελληνικό κράτος κάνει τη συγκεκριμένη διάκριση σχετικά με τον πολιτικό γάμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είναι ικανά να προβούν σε τέτοιου είδους νομικές αναγνωρίσεις και η στέρησή τους αυτού του δικαιώματος, συνιστά μια ρατσιστική συμπεριφορά της ελληνικής πολιτείας. Εφόσον, απέναντι στο νόμο είμαστε όλοι ίσοι και έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις, πρέπει να έχουμε και τις ίδιες παροχές.

Το κείμενο του ψηφίσματος:

Πολιτικός γάμος και για τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα #marriage4all

Σε μια δημοκρατική κοινωνία όλα τα άτομα πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Η επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια έρχεται να τερματίσει αυτή την κατάφωρη ρατσιστική διάκριση που υφίστανται τα ομόφυλα ζευγάρια από το ελληνικό κράτος. Είναι ζήτημα δικαιοσύνης, σεβασμού και αξιοπρέπειας απέναντι σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Αν θέλετε μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα στο Avaaz εδώ.

Πηγή: pressenza.com

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 25

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…