Ψήφισμα φοιτητικών συλλόγων κατά της εισαγγελικής έρευνας: Δεν περνά η τρομοκρατία

Εξοργισμένοι οι φοιτητικοί σύλλογοι με την συκοφαντική επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

foitites 12

Την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που εντείνει την καταστολή απέναντι στους φοιτητές και στις πρυτανικές αρχές καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι υπογραμμίζοντας ότι «μετά την κατάργηση του ασύλου, τώρα καλούν τους ακαδημαϊκούς να γίνουν καταδότες».

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που η εκπαιδευτική κοινότητα διατρανώνει την αντίθεσή της στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, την οποία προσπαθεί να νομοθετήσει παρακάμπτοντας το Σύνταγμα η κυβέρνηση, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ζητήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια και τη διερεύνηση για διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία, αλλά και παράβαση καθήκοντος.

Παράλληλα θα εξεταστούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των πρυτανικών αρχών ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων.

«Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη πίεση στις πρυτανικές αρχές και τις διοικήσεις που καλούνται να στοχοποιήσουν αγωνιστές φοιτητές και προέδρους Φοιτητικών Συλλόγων στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις» τονίζουν οι φοιτητές καλώντας σε μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση «που εντείνει την συκοφαντία, τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στους φοιτητές που αγωνίζονται για πτυχία με αξία και για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων» και προσθέτουν πώς ό,τι και να κάνει δεν μπορεί να διώξει «ένα δίκαιο και μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που απορρίπτουν με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, φοιτητές πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης ενάντια στην παρέμβαση του εισαγγελέα στις καταλήψεις.

Αναλυτικά το ψήφισμα των φοιτητικών συλλόγων:

«Να σταματήσει τώρα η στοχοποίηση των αγωνιστών φοιτητών – Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης που εντείνει την συκοφαντία, τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι στους φοιτητές που αγωνίζονται για πτυχία με αξία και για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη πίεση στις πρυτανικές αρχές και τις διοικήσεις που καλούνται να στοχοποιήσουν αγωνιστές φοιτητές και προέδρους Φοιτητικών Συλλόγων στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις

Η κυβέρνηση είναι γελασμένη! Τους το ξεκαθαρίζουμε, ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να διώξουν ένα δίκαιο και μεγαλειώδη αγώνα που δίνουν δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που απορρίπτουν με συντριπτική πλειοψηφία το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Όλοι οι φοιτητές μια γροθιά θα συνεχίσουμε τον υλοποιώντας τις συλλογικές, δημοκρατικές αποφάσεις των μαζικών Γενικών τους Συνελεύσεων.

Το κράτος κινητοποιεί όλους τους μηχανισμούς του, την αστυνομία και τους εισαγγελείς αξιοποιώντας όλο το απαράδεκτο νομικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, στα πλαίσια των οδηγιών της ΕΕ, για να καταστείλει τους αγώνες των φοιτητών.

Μετά την κατάργηση του ασύλου, τώρα καλούν τους ακαδημαϊκούς να γίνουν καταδότες. Έτσι καταλαβαίνει η κυβέρνηση την ακαδημαϊκή ελευθερία.

Όσο δυναμώνει η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, η αντιλαϊκή πολιτική, τόσο θα δυναμώνει και η καταστολή. Οι φοιτητές δεν τρομοκρατούμαστε! Ο αγώνας τώρα δυναμώνει!

Μαζί με τους μαθητές, τους εργαζόμενους και τους γονείς μας θα παλέψουμε για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζει!

Όλοι και όλες στις Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων

Όλοι και όλες στο Πανελλαδικό Φοιτητικό Συλλαλητήριο, στις 8 Φλεβάρη στην Αθήνα».

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

GMPRm9QXEAElRJj

Σάλος με τις κιτς χλαμύδες στην Ακρόπολη και την «αναβάθμιση» με άρωμα…χούντας (!) – «Η κα Μενδώνη να απαντήσει άμεσα»

Αλευρωμένοι λευκοί σανδαλοφόροι νεαροί και νεαρές πόζαραν σαν αρχαία αγάλματα μπροστά από τον Παρθενώνα παριστάνοντας…

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6036943

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την απόφαση για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…