Ψήφισμα ενάντια στην παράνομη δόμηση στο Μεγάλο Πάπιγκο, εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

Ένα χρόνο πριν το Documento με ρεπορτάζ του είχε αποκαλύψει ότι γνωστός εφοπλιστής προχωρά στην ανέγερση μεγάλου συγκροτήματος ιδιωτικών κατοικιών στο χωριό Μεγάλο Πάπιγκο στο Ζαγόρι, έξω από τα όρια του οικισμού και μέσα στην αυστηρότερα προστατευόµενη του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου.

Κι ενώ οι εργασίες δόμησης συνεχίζονται απρόσκοπτα, με την κυβέρνηση όχι μόνο να εθελοτυφλεί αλλά και να διευκολύνει την παράνομη δόμηση στην αγροδασική περιοχή, 3 περιβαλλοντικές οργανώσεις (Καλλιστώ, Εταιρία Προστασίας της Φύσης και ΡΟΗ) έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των αδειών και της δόμησης στον Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με την απόφαση να αναμένεται στις 22 Μαρτίου 2023.

Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα έχουν τεθεί σχετικές Ερωτήσεις τόσο στη Βουλή των Ελλήνων όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Tαυτόχρονα περιβαλλοντικές οργανώσεις έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονικό ψήφισμα στο AVAAZ κατά της οικοδομικής δραστηριότητας εντός του Πυρήνα του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου με τίτλο «SOS Πάπιγκο & Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου», καλώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά και τις αρμόδιες Υπηρεσίες «να παρέμβουν άμεσα για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για την παράτυπη και μεγάλης έκτασης επέμβαση που επιχειρείται, την αποκατάσταση της βλάβης που έχει προκληθεί στο προστατευόμενο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής και για την ηθική ικανοποίηση όσων σεβάστηκαν την ιδιαιτερότητα του τόπου και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

Μπορείτε να βρείτε την καμπάνια και να υπογράψετε εδω.

Οργή Ολυμπιακού προς ΕΠΟ: «Δεν θέλετε κανόνες στο ποδόσφαιρο, είστε ένα με τους εγκληματίες»

Οργή Ολυμπιακού προς ΕΠΟ: «Δεν θέλετε κανόνες στο ποδόσφαιρο, είστε ένα με τους εγκληματίες»

Επιστολή διαμαρτυρίας με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έστειλε στην ΕΠΟ η…

Λας Βέγκας: Πυροβολισμοί με πολλά θύματα στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα – Νεκρός ο δράστης

Λας Βέγκας: Πυροβολισμοί με πολλά θύματα στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα – Νεκρός ο δράστης

Οι αρχές του Πανεπιστημίου εξέδωσαν ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους φοιτητές και το προσωπικό για αναφορές πυροβολισμών,…