ΠΚ

Πέτρος Κατσάκος

Το ψηφιδωτό των κυβερνητικών ευθυνών για τα σχολεία

Μια μικρή έλλειψη εμπιστοσύνης μας διακατέχει όταν βλέπουμε τη σιγουριά των κυβερνώντων να ξεχειλίζει από τις μικρές οθόνες

1437842 1

«Σας επισημαίνουμε ότι μέχρι να παραληφθούν οι προστατευτικές μάσκες που θα σταλούν από τους δήμους για τους μαθητές των σχολείων, τα παιδιά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με μάσκες με ευθύνη των γονέων…» προειδοποιεί σχολείο τους γονείς εν όψει της Δευτέρας.

«Είδα καθηγήτριες να βάφουν την Πέμπτη το πρωί το σχολείο τους» καταγγέλλει η Χαρά Καφαντάρη μετά την επίσκεψή της σε σχολεία του Αιγάλεω. «Γαλάζιοι» δήμαρχοι βγαίνουν στα τηλεοπτικά κανάλια και εμφανίζονται πρόθυμοι να αγοράσουν οι ίδιοι μάσκες για την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς μήπως και προλάβουν το προδιαγεγραμμένο κυβερνητικό φιάσκο. Το Ελεγκτικό Συνέδριο «πετάει» έξω από τον διαγωνισμό για την προμήθεια μασκών μία – μία διάφορες εταιρείες.

Επιστήμονες εξακολουθούν να σημειώνουν με νόημα ότι οι προτάσεις τους για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη προσπεράστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από την κυβέρνηση. Δήμαρχος παρουσιάζει έγγραφα και εξηγεί ότι εγκρίθηκαν 11 λιγότερες θέσεις από το υπουργείο Εσωτερικών στην καθαριότητα από όσες ζήτησε ο δήμος και από όσες προβλέπονταν πέρυσι.

Θετική στον ιό εμφανίζεται εκπαιδευτικός στο Ρέθυμνο και το υπουργείο απαντά «συνεχίστε την εργασία σας». Πετάνε τα προσφυγόπουλα εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς το υπουργείο, μόλις λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με μια άκρως ρατσιστική εγκύκλιο ζητάει από αυτά τα παιδιά, αν θέλουν να μπουν στις τάξεις τους τη Δευτέρα, να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ Covid-19. Και κάπου στο βάθος το υπουργείο Παιδείας να μην χάνει ευκαιρία και να μοιράζει απλόχερα δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία για την κατασκευή ιστοσελίδων.

Μικρές ειδήσεις που περνάνε στα ψιλά της επιτελικής ενημέρωσης. Μικρές ειδήσεις που σαν ψηφίδες σχηματίζουν μια μεγάλη γκρίζα εικόνα που κρύβεται εντέχνως πίσω από την τηλεοπτική παρουσία της κυρίας Κεραμέως σε «πρωινάδικο» της ιδιωτικής τηλεόρασης για να διαφημίσει τα περίφημα παγουρίνο που θα μοιράσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση στα σχολεία, για τα οποία διαβεβαιώνει πως «όλα είναι έτοιμα».

Και επειδή γίναμε μάρτυρες της κυβερνητικής ετοιμότητας στο άνοιγμα του τουρισμού, όσο να ’ναι μια μικρή έλλειψη εμπιστοσύνης μας διακατέχει όταν βλέπουμε τη σιγουριά των κυβερνώντων να ξεχειλίζει από τις μικρές οθόνες. Μια σιγουριά που απορρέει από το γεγονός πως έκαναν αυτά που ήθελαν για το άνοιγμα των σχολείων – και όχι αυτά που όφειλαν και μπορούσαν να κάνουν.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…