Newsroom

Newsroom

Το PSI πέτυχε, σώσαμε την Ευρωζώνη

Εκτός από την ελληνική πλευρά, το PSI φαίνεται να διασώζει και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης. Το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων…

Εκτός από την ελληνική πλευρά, το PSI φαίνεται να διασώζει και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης. Το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων ήταν μεγάλο για την εξέλιξή της ανταλλαγής ομολόγων και τα θετικά σχόλια από τον ξένο Τύπο επιβεβαιώνουν τη σημασία που είχε και για αυτούς η συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στο ελληνικό κούρεμα του χρέους.
Το βιβλίο των προσφορών για συμμετοχή στο PSI, έκλεισε στις 10 το βράδυ της Πέμπτης, με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών να φτάνει σε ποσοστό του 95,7% με την ενεργοποίηση και των Cac’s (ρητρών συλλογικής δράσης), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις συμμετοχής των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων στη διαδικασία του PSI ανήλθαν στο 85,8% και αφού ενεργοποιηθούν και οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), τότε το ποσοστό συμμετοχής θα ανέλθει σε 95,7%.

Βάσει αυτού του μεγάλου ποσοστού, η Ελλάδα μπορεί να διαγράψει από το χρέος της ποσό 104,6 έως 107 δισ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση του PSI εγκρίνεται το νέο δανειακό πακέτο ύψους 130 δισ. ευρώ, τόσο από την Ευρωζώνη, όσο και από το ΔΝΤ (η συνεισφορά στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης εκτιμάται στα 8 έως 11 δισ. ευρώ).

Στις 12 Μαρτίου θα γίνει η ανταλλαγή των παλαιών με τα νέα ομόλογα ενώ στις 27 – 29 Μαρτίου συνεδριάζουν οι ομολογιούχοι με τίτλους βρετανικού δικαίου για να αποφασίσουν εάν θα ενταχθούν στο PSI. Τέλος, η ανταλλαγή των ομολόγων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Απριλίου.

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…