Ψέμα στο ψέμα από το Πρώτο Θέμα

Αν και υπάρχει site ανάλογου σκοπού που κάνει και εξαιρετική δουλειά, για δεύτερη φορά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαψεύδουμε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για το περιβόητο ζήτημα με τις εικόνες και τα σταυρουδάκια του ΕΟΠΠΕΠ. Ειλικρινά, δεν έχουμε καμία διάθεση να παίρνουμε εργολαβία την ανάδειξη των hoaxes που κατά καιρούς δημοσιεύονται στο συγκεκριμένο Μέσο, αυτή τη φορά όμως αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη μιας και γίνεται αναφορά στο koutipandoras.gr.

59b168e61dc524d07b8b46a5

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο δημοσιογράφος που ανέδειξε το θέμα με τον δεοντολογικά «άρτιο» τίτλο: Καταγγέλλουν Συριζαία ότι «πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια», επινοώντας παράλληλα θρησκευτικές διώξεις στο Δημόσιο, επανήλθε. «Με ψέματα η στήριξη στη Συριζαία που πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια» ισχυρίζεται, αλλά σε λίγες γραμμές θα εντοπίσουμε τον πραγματικό ψεύτη.

Στο εν λόγω δημοσίευμα η υπερασπιστική ανακοίνωση των εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ που δημοσίευσε το koutipandoras.gr παρουσιάζεται ως ψευδής επειδή αφενός είναι ανυπόγραφη και αφετέρου προέκυψε μία επιστολή από τον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΟΠΠΕΠ, σύμφωνα με την οποία το κείμενο αυτής δεν εκφράζει τις θέσεις του Συλλόγου.

Αφού σε κάποιους μοιάζει αδιανόητο οι εργαζόμενοι να μην θέλουν να δουν τα ονόματά τους στα «μανταλάκια» -αν και βασίζονται σε ανυπόγραφες επιστολές, δημοσιεύουμε την επιστολή των εργαζομένων μαζί με τις υπογραφές τους, ενημερώνοντας εξ αρχής πως τα ονοματεπώνυμα είναι σβησμένα από εμάς για ευνόητους λόγους κι αν κάποιος διακατέχεται από αμφιβολίες μπορεί να μας επισκεφθεί για να το εξακριβώσει.

Η ενυπόγραφη επιστολή:

Σωματείο χωρίς σφραγίδα

Σε όλα τα Σωματεία είθισται να υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο (δηλαδή πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γενικός γραμματέας κ.ο.κ.), αλλά στο Σωματείο Εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ που έστειλε την επιστολή διάψευσης όσων υποστήριξαν την «πέτρα του σκανδάλου», Ελένη Γιαννακοπούλου, ως εκ θαύματος το Δ.Σ. αγνοείται. 

Προφανώς, δεν πρόκειται για αναρχοαυτόνομο συνδικαλιστικό εγχείρημα, όπου η ιεραρχία παραμερίζεται λόγω της ισότητας του λόγου όλων των εργαζομένων. Απλώς, το συγκεκριμένο Σωματείο είναι παντελώς ανενεργό, γι’ αυτό και στην κάτωθεν επιστολή αγνοείται η υπογραφή έστω του προέδρου του Σωματείου. Το καλύτερο δε, στην επιστολή, που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα και την οποία λάβαμε κι εμείς με τις υπογραφές κάποιων εργαζομένων, δεν υπάρχει ούτε σφραγίδα!

Δείτε την ανακοίνωση του ανύπαρκτου Σωματείου:

Επίσης, επικοινωνήσαμε με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), Γρηγόρη Καγκιούζη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε πως το Σωματείο δεν είναι ενεργό και ότι επί της ουσίας υπολειτουργεί. Ο κ. Καγκιούζης μας πληροφόρησε, επίσης, πως υπήρχε ένα Σωματείο του προηγούμενου φορέα πριν προκύψει ο ΕΟΠΠΕΠ, δίχως όμως αυτό να συνεχίζει την δράση του και στο νέο φορέα, δηλαδή τον ΕΟΠΠΕΠ. 

Όπως στοιχειοθετείται από τα παραπάνω, ενυπόγραφη επιστολή των εργαζομένων υπάρχει και αυτό που αγνοείται είναι το Σωματείο. Οπότε, αν στο Πρώτο Θέμα αναζητούν ψεύτες, καλά θα κάνουν να απευθυνθούν σε κάποιον καθρέφτη.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…