Ψεύτικη συγγνώμη, αληθινή βία

Για την αισχρή τους προπαγάνδα συγγνώμη δε θα ζητήσει κανείς. 

51756471

Αφού κατηγόρησαν τον έρμο τον σταθμάρχη -και μάλιστα σωρηδόν κυβέρνηση και εντεταλμένοι αυτής στα ΜΜΕ-, αφού δεν ντράπηκε να μιλήσει για “τραγικό ανθρώπινο λάθος”, με τους συνδικαλιστές να ωρύονται, ο πρωθυπουργός της χώρας έγραψε ένα μακροσκελέστατο κείμενο την Κυριακή (Κυριάκη της Ορθοδοξίας, όπως είπε για να ζητήσει, τι; Συγγνώμη!

Χλεύασε το ανθρώπινο πένθος των συγγενών και την οργή ενός ολόκληρου λαού. Και αυτός και η κυβέρνησή του, με την υφυπουργό Υγείας κα Γκάγκα να επιμένει ότι… δε θα δούνε οι συγγενείς τους νεκρούς του, μόνο θα πρέπει να “τους θυμούνται γερούς”.

Χλεύασε την αλήθεια των συνδικαλιστών. Χλεύασε ακόμη και την ευρωπαϊκή απόφαση της παραπομπής της χώρας για το άθλιο σιδηροδρομικό δίκτυο.  Τα διεθνή ΜΜΕ μιλούν για εγκληματική πολιτική τετραετίας και η ΕΣΗΕΑ -επιτέλους- ζήτησε από την λίστα Πέτσα να συνετιστεί. Δεν ξέρω αν μίλησε το αντανακλαστικό της ανθρωπιάς ή αυτό του φόβου για την ανθρώπινη οργή που ετοιμάζεται να κατασπαράξει άπαντες τους βέβηλους, θα προτιμήσω να σκεφτώ το πρώτο. Την ευαισθησία, την ανθρωπιά. Αλλά, καθώς η ανοησία είναι αδυναμία, γνωρίζουμε όλες και όλοι πως πρόκειται για φόβο.

Ο ίδιος φόβος που υποκίνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διατάξει τη σύνταξη κειμένου απολογίας, ενώ παράλληλα τα ΜΑΤ έριχναν δακρυγόνα ακόμη και μέσα στον σταθμό του μετρό της Ομόνοιας!

Επιτρέψτε μου μία παρένθεση: η χρήση δακρυγόνων είναι ούτως ή άλλως επικίνδυνη. Δακρυγόνα σε σταθμό του μετρό, όμως, μπορεί να συνεπάγεται ακόμη και νοσηλεία των ανθρώπων που βρίσκονται εντός. Αναπνευστικά προβλήματα, καρδιακά, ηλικιωμένοι και μη, κινδυνεύουν με σοβαρούς όρους. Μιλάμε για επίθεση εν δυνάμει  δολοφονική, χωρίς υπερβολή.

Όλο αυτό το διάστημα του πένθους, λοιπόν, βεβηλώνονται οι νεκροί. Ο ακριβής αριθμός είναι αποσιωπημένος, οι προσπάθειες της ΕΜΑΚ είναι, φυσικά, υπεράνθρωπες, αλλά η διαχείριση της κατάστασης είναι τρομακτική. Πρώτ, οι ευθύνες έπεσαν στον σταθμάρχη, μετά οι εντεταλμένοι της λίστας Πέτσα αποφάσισαν να ρίξουν μελάνι στους θεατές, τους ακροατές, τους αναγνώστες, Κατηγόρησαν ακόμη και τους συνδικαλιστές ότι… όφειλαν να τους ενημερώσουν (τους δημοσιογράφους!) για τις κινήσεις τους! Για τις απεργίες που χαρακτήρισε καταχρηστικές και παράνομες ο νόμος Χατζηδάκη; Για τα εξώδικα προς το υπουργείο του κου Καραμανλή; Για την οργή του παραιτηθέντος υπουργού εις βάρος των απεργών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

Για την αισχρή τους προπαγάνδα συγγνώμη δε θα ζητήσει κανείς. 

“Συγγνώμη”, λοιπόν, από τον πρωθυπουργό, που η κυβέρνησή τους εγκατέλειψε κάθε ανθρώπινη ανάγκη, από την υγεία και το φαγητό, ως την επιβατική ασφάλεια. Κάθε ανθρώπινη ανάγκη βορά στο κέρδος. Σε αυτούς που απέλυσαν σταθμάρχες και ελεγκτές κυκλοφορίας. 

Και ένα τελευταίο σχόλιο για τη διαδικτυακή σπέκουλα των ημερών, αυτό το “όλοι ίδιοι είστε”. Το σιδηροδρομικό  δίκτυο δεν έχει πουληθεί. Δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί. Παραμένει ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Όσο κάποιοι σέβονται τον πόνο των ανθρώπων και δεν αναλώνονται στην πολιτική αντιπαράθεση, γιατί η τυμβωρυχία είναι ύβρις, άλλοι αποφασίζουν να πείσουν πως “όλοι ίδιοι είναι”. 

Ξεχνάτε, όμως, τη δικαιοσύνη στην κριτική. Την πετάτε απ’ έξω. Την ώρα που θα επιμερίζονται οι ευθύνες τόσο για την τραγωδία, όσο και για τη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια του πένθους, όλοι θα πάρουν το κομμάτι που τους αναλογεί. Ανεξαιρέτως. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…