Ψάξτο ψάξτο το αεροπλάνο, δεν θα το βρεις…

Ψάξτο ψάξτο το αεροπλάνο, δεν θα το βρεις… Καλά κρατεί το μυστήριο γύρω από την τύχη του αεροσκάφους της Malaysian…

boeing 1

Ψάξτο ψάξτο το αεροπλάνο, δεν θα το βρεις…

Καλά κρατεί το μυστήριο γύρω από την τύχη του αεροσκάφους της Malaysian Airlines, το οποίο αγνοείται εδώ και δύο εβδομάδες. Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν και οι σημερινές έρευνες για τον εντοπισμό του παρά το συναγερμό που σήμανε ύστερα από την εύρεση ενός νέου αντικειμένου στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό. Ωστόσο, οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι δεν εντοπίστηκε τίποτα στο σημείο που είχε «δείξει» ο δορυφόρος.

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Σάββατο ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν, το αντικείμενο μήκους 22,5 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων εντοπίστηκε από τον κινεζικό δορυφόρο Γκαοφέν 1 σε «κάποιο σημείο του νότιου διαδρόμου στον Ινδικό Ωκεανό». Ωστόσο, οι εικόνες είχαν τραβηχθεί στις 18 Μαρτίου. Αναλυτικότερα, το αντικείμενο καταγράφηκε να επιπλέει σε απόσταση 120 χιλιομέτρων μακριά από το αρχικό σημείο που ανακοίνωσαν οι αυστραλιανές αρχές την περασμένη εβδομάδα.

Στο μεταξύ, η αναζήτηση νοτιοδυτικά του Περθ στη δυτική Αυστραλία από έξι αεροσκάφη δεν απέδωσε καρπούς, καθώς δεν εντοπίστηκαν συντρίμμια του Boeing 777. Οι τοπικές αρχές, εξάλλου, θα βρεθούν αντιμέτωπες με δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πλησιάζει ο τροπικός κυκλώνας «Τζίλιαν», με αποτέλεσμα να υπάρχει θαλασσοταραχή τις επόμενες ημέρες.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με εκπροσώπους των μαλαισιανών αερογραμμών, επεισόδιο σημειώθηκε και πάλι με συγγενείς αγνοουμένων, οι οποίοι απαίτησαν απαντήσεις για την τύχη των αγαπημένων τους. «Κυβέρνηση της Μαλαισίας, πείτε την αλήθεια. Και δώστε μας πίσω τους δικούς μας», «η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπατά, δεν τολμά να μας αντιμετωπίσει, η μαλαισιανή κυβέρνηση είναι ο χειρότερος των δολοφόνων», φώναζαν οι συγγενείς. «Δεν αντέχουμε άλλο. Μας προτείνουν μόνο χρήματα για αποζημίωση για να φύγουμε, αλλά εμείς χάνουμε την οικογένειά μας», είπε μια γυναίκα, με αποτέλεσμα οι άνδρες της αστυνομίας να οδηγήσουν το πλήθος εκτός του χώρου που πραγματοποιείτο η συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια στιγμή, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Γουόρεν Τρας δήλωσε πως η αναζήτηση του Boeing 777 θα συνεχιστεί «επ’αόριστον», παρότι διευκρίνισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερα απομακρυσμένη περιοχή, αλλά «σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την έρευνα μέχρι να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και ωσότου περαιτέρω αναζήτηση θα ήταν άσκοπη και αυτή η ημέρα δεν πρόκειται να έρθει σύντομα».
 

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…