Newsroom

Newsroom

Ψάχνουν τρόπους να αντιστρέψουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ, κόντρα στα προγνωστικά που ήθελαν τη Χίλαρι Κλίντον να επικρατεί, έχει οδηγήσει μια ομάδα αμερικανών ακαδημαϊκών με αντικείμενο την Πληροφορική και το Δίκαιο στην αναζήτηση τρόπων ώστε να ανατραπεί το αποτέλεσμα.

5836d8df1dc524e67d8b465c

Όπως γράφεται, η ομάδα των επιστημόνων έχει έρθει σε επαφή με τους Δημοκρατικούς, ζητώντας επανακαταμέτρηση ψήφων σε τρεις «αμφίρροπες» Πολιτείες, το Γουισκόνσιν, το Μίσιγκαν και την Πενσιλβάνια οι οποίες θα μπορούσαν, όπως υποστηρίζουν, να γείρουν τελικά υπέρ της Κλίντον.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του New York Magazine, οι ακαδημαϊκοί ισχυρίζονται ότι στο Γουισκόνσιν για παράδειγμα η Κλίντον έλαβε 7% λιγότερες ψήφους σε εκλογικά τμήματα όπου η διαδικασία έγινε με ηλεκτρονικό σύστημα, συγκριτικά με άλλα όπου εφαρμόστηκε η κλασική μέθοδος του ψηφοδελτίου ή του scan. Με βάση στατιστική ανάλυση των δεδομένων, η Χίλαρι Κλίντον ενδέχεται να «έχασε» ως και 30.000 ψήφους, σε μια Πολιτεία που κρίθηκε με διαφορά 27,000 ψήφων.

Το δημοσίευμα τονίζει πως η ομάδα δεν διαθέτει στοιχεία για ενδεχόμενο χακάρισμα ή αλλοίωση, όμως, στηρίζει τη θέση της σε υποψίες που κατά την άποψή τους αξίζει να διερευνηθούν. Ειδικά, όπως λένε αν λάβει κανείς και τις κατηγορίες του Λευκού Οίκου προς τη ρωσική κυβέρνηση να χακάρει την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…