ΠΣΑΤ: Τσιτσιπάς, Στεφανίδη οι κορυφαίοι αθλητές του 2019

Στην πιο αμφίρροπη και δύσκολη ψηφοφορία των τελευταίων ετών, πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής η 66η τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων του ΠΣΑΤ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου

4977988

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου ανέδειξε κορυφαίους αθλητές, προπονητές και ομάδες του ελληνικού αθλητισμού για τις διακρίσεις τους μέσα στο 2019, όπως ψηφίστηκαν από τους αθλητικούς συντάκτες-μέλη του Συνδέσμου.

Κορυφαίος αθλητής αναδείχτηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κορυφαία αθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη, κορυφαίος προπονητής ο Γιώργος Πομάσκι, ενώ κορυφαία ομάδα ψηφίστηκε ο Ολυμπιακός στην υδατοσφαίριση Ανδρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απένειμε το βραβείο του κορυφαίου αθλητή στον πατέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, Απόστολο, στον οποίο και δήλωσε: «Θα ήθελα να διαβιβάσεις στον Στέφανο τη βεβαιότητα από όλους τους Έλληνες ότι εκφράζει ένα πρότυπο αριστείας και το αξίζει. Κάθε χρόνο δίνει ένα πρότυπο. Για να φτάσεις στην κορυφή χρειάζεται τρία πράγματα: ταλέντο, ψυχή, δουλειά. Ξέρω πόσο έχετε δουλέψει μαζί. Το πετύχατε. Η νέα γενιά έχει τεράστιες δυνατότητες και χωρίς δουλειά δεν μπορείς να πετύχεις. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Να είναι γερός και να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο».

Ο Τσιτσιπάς, νούμερο 6 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις και πρωταθλητής των ΑΤΡ Finals, έστειλε χαιρετισμό και ευχαριστίες από τα Εμιράτα όπου βρίσκεται. «Ελπίζω να φανώ αντάξιος αυτής της τιμής», είπε χαμογελαστός.

Η Κατερίνα Στεφανίδη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Ντόχα, «νίκησε» στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ τις Άννα Κορακάκη (σκοποβολή) και Μαρία Σάκκαρη (τένις). Η ίδια λείπει στις ΗΠΑ, όπου ζει, οπότε ο πατέρας της παρέλαβε το έπαθλο. «Τη συνήθισα πια αυτή την υποχρέωση», αστειεύτηκε.

Διάφορα τιμητικά έπαθλα δόθηκαν επίσης στους Εβίνα Μάλτση, Σπύρο Γιαννιώτη, Αλέξη Αλβανό, Μαρία Πολύζου, Ευαγγελία Ψάρρα, Τάσο Μαρκουίζο («Ιαβέρη») και σε άλλους αθλητές.

Μάλιστα η Μάλτση, που σε λίγες μέρες κλείνει τα 41 της, ανακοίνωσε επίσημα από το μικρόφωνο του ΠΣΑΤ ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος της στο μπάσκετ, όχι μόνο στην Εθνική ομάδα, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. «Τοτέμ», τη χαρακτήρισε από σκηνής ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ παρέλαβαν βραβεία Fair Play επειδή κάλεσαν και βράβευσαν άτομα με κινητικές δυσκολίες στο μεταξύ τους ντέρμπι. Η Μυρτώ και η Τόνια ήταν παρούσες στη γιορτή με το αμαξίδιό τους.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…