Πρύτανης ΑΠΘ: Απαιτεί να μάθει τα ονόματα συνδικαλιστών για να τα δώσει στην Αστυνομία

Για ενέργεια «χαφιεδίστικου τύπου» κάνει λόγο το ΚΚΕ - Δείτε το έγγραφο που διέρρευσε

NewsRoom 09/06/2021 | 15:05

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαρροή εσωτερικού εγγράφου του ΑΠΘ με το οποίο η Πρυτανεία του Ιδρύματος μεταβίβασε αίτημα της Αστυνομίας, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, σε όλους τους προέδρους των Τμημάτων με το οποίο ζητά την άμεση παράδοση των προσωπικών στοιχείων όλων των εκλεγμένων προέδρων - φοιτητών συνδικαλιστών του ΑΠΘ.

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ κάνει λόγο για αναβίωση του σπουδαστικού της Ασφάλειας. 

«Η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει το κλίμα τρομοκρατίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, την ίδρυση αστυνομικής δύναμης στα ΑΕΙ φαίνεται ότι προσπαθούν να επαναφέρουν και το "Φοιτητικό" της Ασφάλειας», σχολιάζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η οργάνωση του ΚΚΕ και προσθέτει ότι «πρόκειται για μια προκλητική - χαφιεδίστικου τύπου- ενέργεια που συμπληρώνει το αντιδραστικό παζλ των κυβερνητικών μεταρρυθμίσεων στα Πανεπιστήμια και το συνολικότερο όργιο καταστολής. Για ακόμη μια φορά η πρυτανεία γίνεται λαγός των κυβερνητικών επιδιώξεων και αντί να γυρίσει σαν απαράδεκτη την απαίτηση Αστυνομίας και Εισαγγελίας, μεταβίβασε το αίτημα προς τα τμήματα, ζητώντας την παράδοση στοιχείων.
 

Σύμφωνα με το alerthess.gr, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, το απαράδεκτο αίτημα της Πρυτανείας πάρθηκε πίσω με νεότερη εγκύκλιο που ξεκαθάριζε ότι η αποστολή των στοιχείων δεν είναι απαραίτητη και ότι το αίτημα της ΕΛΑΣ θα απαντηθεί απευθείας από την Πρυτανεία χωρίς την αναφορά συγκεκριμένων στοιχείων φοιτητών.

Συγκεκριμένα, με «Εξαιρετικά Επείγον» μήνυμα προς τους προέδρους των τμημάτων του ΑΠΘ και μετά από τις άμεσες αντιδράσεις για το εν λόγω έγγραφο, η Πρυτανική Αρχή διευκρινίζει πως: «δεν απαιτείται η αποστολή των στοιχείων των εκλεγμένων προέδρων των φοιτητικών παρατάξεων του ΑΠΘ. Το εν λόγω ερώτημα θα απαντηθεί από την Πρυτανεία χωρίς κανένα στοιχείο».